13 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ! Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ! Νέα τουρκική πρόκληση ανοιχτά της Καρπάθου-Βγάζουν και το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στο Αιγαίο, ανοιχτά της Καρπάθου, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ναυλώσει ένα ιταλικό πλοίο, όπως μετέδωσε ο στρατιωτικός συντάκτης της Realnews Πάρις Καρβουνόπουλος στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

Από χθες δίπλα στο πλοίο έχει εμφανιστεί μια τουρκική κορβέτα στα διεθνή ύδατα και το καλεί να απομακρυνθεί από την περιοχή. Οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει μια φρεγάτα στο σημείο αλλά η τουρκική κορβέτα δεν απομακρύνεται από την περιοχή.

Το πλοίο «Τσεσμέ» βγάζει ξανά η Τουρκία στο Αιγαίο

Το Ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» ετοιμάζεται να βγάλει εκ νέου η Άγκυρα στο Αιγαίο, λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής επιχειρησιακής αρμοδιότητας για έρευνες στον χώρο της Κινάρου όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του ΠΝ με νεκρούς τρεις χειριστές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.
Το «Τσεσμέ» πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, συνοδευόμενο μάλιστα από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.