01 Φεβρουαρίου 2016

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Αθώος ο Φλαμπουράρης για το πόθεν έσχες, ένοχος ο Χαρδούβελης

Η μόνη ενεργή δικαστής της επιτροπής ψήφισε υπερ της παραπομπής του

Κανένα πρόβλημα δεν διαπίστωσε η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής με την εταιρεία Διάτμηση στην οποία ήταν μέτοχος ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας αλλά και τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα. Η απόφαση πέρασε με πλειοψηφία 5-2. «Οχι» ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και η αρεοπαγίτης κα Υφαντή και «ναι» ψήφισαν οι Γ. Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και οι εκπρόσωποι από την αρχή για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος, της ΤτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε εξ αρχής ότι παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας "Διάτμηση" που του ανήκε, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του και πριν την υπουργοποίησή του και πως μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε, παρουσιάζοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώθηκε και καλά στη ΓΑΔΑ, ενώ αργότερα παρουσίασε και κάτι σελίδες από τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας όπου διάφορα είχαν σβηστεί με μπλάνκο. Τέλος η κορωνίδα όλων είναι ότι η εταιρία του δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμούς τα τελευταία 2 χρόνια ενώ στον τελευταία εμφάνιζε μαύρο ταμείο με 1 εκ ευρώ...

Ως προς το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών είχε τονίσει ότι «θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά».

Παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Αντιθέτως, η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα του Γκίκα Χαρδούβελη, έτσι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες ενώ ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν και υποχρεούτο - αλλά κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση 3 χρόνια μετά. Βέβαια να θυμήσουμε ότι και ο Σταθάκης σαν βουλευτής είχε καταθέσει πόθεν έσχες όπου δεν είχε δηλώσει ακίνητα, αλλά για αυτό επινοήθηκε η "αλλαγή του εντύπου του πόθεν έσχες" βάσει της οποίας κλήθηκε να καταθέσει καινούργιο και όλα καλά...