19 Φεβρουαρίου 2016

Παραδοχή Αλεξιάδη ότι εξυπηρετούνται τα χρέη των καναλιών

Στη μάχη των εντυπώσεων ρίχθηκε και σήμερα ο Τρύφων Αλεξιάδης, σε ότι αφορά στις οφειλές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς το δημόσιο, για τις οποίες πάντως, ομολόγησε ότι πολλές απ’ αυτές είναι ρυθμισμένες.

Ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και φορείς της αγοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας στη Βουλή σε νέα επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ, επανέλαβε όσα αναληθώς είχε υποστηρίξει πριν από λίγο καιρό στη Βουλή για τις οφειλές των ΜΜΕ και είχε καταρρίψει με ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

«Πιθανά πολλά απ’ αυτά τα χρέη, να είναι ήδη ρυθμισμένα, δεν λέμε ότι είναι όλα αρρύθμιστα ή ότι δεν εξυπηρετούνται», παραδέχθηκε.

Κατά τον ίδιο πάντως, το συνολικό ποσό των οφειλών για το διάστημα 2009-2015 ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, αν και –όπως είπε- εξυπηρετούνται. Όπως είπε, οι οφειλές αφορούν ΦΠΑ 11.693 εκατ. ευρώ, φόρο εισοδήματος 2.267 εκατ. ευρώ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών 6.241 εκατ. ευρώ και φόρο διαφήμισης 15.270 εκατ. ευρώ.

http://www.antenna.gr/news/-/article/436530/twitter-article