20 Φεβρουαρίου 2016

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά: Τεράστιες ευθύνες του υπ. Δικαιοσύνης

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Αρειος Πάγος αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος έχουν τεράστια ευθύνη για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Οπως εξελίχθηκε ήταν αναμενόμενη, διότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Αρειο Πάγο και τελευταίος έρχεται ο δικηγορικός σύλλογος, ο οποίος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε την υπόθεση και έμεναν στην αποχή των δικηγόρων παράλογα και χωρίς καμία λογική», τόνισε ο Γιώργος Μαραγκός, μιλώντας στο Mega.

«Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία υπόθεση που εκκρεμεί 30 μήνες, συμπληρώνοντας ότι έπρεπε όσοι έχουν την ευθύνη της Δικαιοσύνης να προβλέψουν να γίνει η δίκη μέσα σε αυτό το διάστημα.

«Ο κ. Ρουπακιάς κατέστη δήθεν κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του, κατά το βούλευμα. Από εδώ και πέρα η υπόθεση θα εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα», τόνισε ακόμη, αναφέροντας ότι σε αυτό το στάδιο έχουν εξεταστεί 15-17 μάρτυρες, από τους συνολικά περίπου 140.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα είχε λήξει, αν δεν είχε ενωθεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης