07 Φεβρουαρίου 2016

Κι ο Αρβανίτης διορίζει σαν τον ράπερ, αλλά λέει ότι οι διορισμοί του δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό!!

Τα ίδια με τον γραμματέα ράπερ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κάνει ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος του πρωθυπουργού - Η σύζυγός του διορίστηκε στον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και η κόρη στον υπουργό Σπίρτζη - Τι απαντά στην ως συνήθως υβριστική ανακοίνωσή του ο κρατικοδίατος, επίσης, κομματικός δημοσιογράφος
Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται να παίρνει το φαινόμενο του διορισμού σε κρατικές θέσεις ολόκληρων οικογενειών, μέλη των οποίων συνδέονται με το υψηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης.

Δεν περνά σχεδόν ούτε μια μέρα που να μην έρθει στο φως ένα καινούριο κρούσμα ακραίας οικογενειοκρατίας και νεποτισμού που ξεπερνά τα συνήθη παραδοσιακά πλαίσια του «βολέματος» συγγενών και φίλων επειδή προφανώς η επέλαση στο κράτος αφορά έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδουν να προλάβουν να ανταμείψουν όσο περισσότερους γίνεται από το περιβάλλον τους. Σε συνέχεια των όσων αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» για την οικογένεια του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, αλλά και τις πάμπολλες... αλλαξοσυριζιές, την επιλογή, δηλαδή, ένα κυβερνητικό στέλεχος να βολεύει συγγενείς άλλου για να μη γίνονται συνειρμοί, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα καθώς ανοίγουν στόματα στο ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν ορισμένα στελέχη, εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος έκανε την αρχή διορίζοντας τη μητέρα, τον αδελφό του και φίλους του (αριστερά), και ο Σταύρος Καραγκούνης, αντιπρόεδρος του 15μελούς στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόεδρος στο Λύκειο, διορίζεται στον ΕΟΠΠΕΠ (δεξιά)

Ακρως χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος διόρισε σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων δύο μέλη της οικογένειάς του: τη σύζυγό του Ζηνοβία Συρίβλη, η οποία ανέλαβε διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου, καθώς και την κόρη της συζύγου του, Αφροδίτη Βογιατζόγλου, η οποία, με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου, βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Στο ΦΕΚ του διορισμού της, η σύζυγος του κ. Αρβανίτη αναφέρεται με το πατρικό της όνομα (Ζηνοβία Συρίβλη) και μόνον οι γνωστοί του ζευγαριού μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που ως δημοσιογράφος Τζίνα Βογιατζόγλου (το επώνυμο του πρώην συζύγου της) είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθύντρια στην ΕΡΑ 5. Κάπως έτσι μπορούν να καλυφθούν τα ίχνη αλλά και να αποφευχθούν συνειρμοί με τον ταυτόχρονο διορισμό της θυγατέρας της σε άλλο υπουργείο. Το πώς και γιατί, άλλωστε, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ που απευθύνεται στην ελληνική Διασπορά η σύζυγος Αρβανίτη βρέθηκε να διευθύνει το γραφείο ενός πολιτικού στελέχους με αρμοδιότητα το Ασφαλιστικό -τον οποίο μάλιστα συνόδεψε σε ταξίδι στη Σόφια μαζί με δύο αστυνομικούς οι οποίοι τυγχάνει να είναι επίσης συγγενείς μεταξύ τους (!)- είναι ερωτήματα που δύσκολα μπορεί να απαντηθούν. Και μόνο αν συνδυαστούν με τη γενικότερη τάση για μετατροπή του κράτους σε λάφυρο των υψηλών κλιμακίων της νέας εξουσίας μπορεί να εξηγηθούν.





Η απόφαση διορισμού της Ζηνοβίας Συρίβλη ως διευθύντριας του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου


Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του αγαπημένου της νεαρής εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου σε θέση μετακλητού στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, όπου επίσης βρέθηκε θέση και για την κυρία Αθηνά Μαράκη, σύζυγο του σκηνοθέτη της ΕΡΤ Μανώλη Παπανικήτα, ο οποίος συμβαίνει να καλύπτει τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού, καθώς και η τοποθέτηση του Σταύρου Καραγκούνη, αντιπροέδρου του 15μελούς, του Πολυκλαδικού, στον οποίο ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος το 1992, στον ΕΟΠΠΕΠ. Παρά, ωστόσο, τον σάλο που ξεσηκώθηκε, ούτε ο κ. Χρήστος Φωτιάδης, που είναι ακόμη φοιτητής στα ΤΕΙ, ούτε η φίλη του, που είναι αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, είχαν κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους αδελφούς Μυλόπουλους που βρήκαν αμφότεροι φιλόξενες θέσεις στο πολύπαθο Δημόσιο: ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος προ καιρού έφυγε σχεδόν κακήν κακώς από την επανασυσταθείσα ΕΡΤ 3, στην οποία έμεινε λίγους μήνες, και τώρα απολαμβάνει την καρέκλα του επικεφαλής στην Αττικό Μετρό Α.Ε., δεν βρήκε διόλου προβληματικό ότι στο ενδιάμεσο ο αδελφός του Νικήτας Μυλόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.



Η απόφαση για τον διορισμό της Αφροδίτης Βογιατζόγλου, κόρης της συζύγου του Κώστα Αρβανίτη, ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη 


«Δεν διόρισα εγώ τον αδερφό μου», ήταν η κυνική απάντηση του πρώην πρύτανη που άκουσε τα εξ αμάξης από την αντιπολίτευση όταν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή της Βουλής για να εγκριθεί ο νέος διορισμός του. «Θεωρηθήκαμε από την κυβέρνηση ότι είμαστε επαρκείς και ικανοί», δικαιολογήθηκε για τις επικρίσεις περί οικογενειοκρατίας που δέχθηκε από πολλές πλευρές, χωρίς, όμως, να ιδρώσει το αυτί του.

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Κ. Αρβανίτη μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebooκ, όπο τονίζει:
«Ο Αναστασιάδης και η εφημερίδα του θεωρούν ότι με τη λάσπη μπορεί να σωθεί το σύστημα τους. Με φωτογραφίες στα μανταλάκια και αστήρικτους τίτλους προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και μηχανικά αντανακλαστικά σε ένα μέρος της κοινής γνώμης.

Η σύζυγος μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξη της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου. Δεν είναι πρόσληψη. Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό. Δεν φοράει μπούργκα και παίρνει μόνη τις αποφάσεις της .

Η κόρη της δεν βρίσκεται σε κανένα υπουργείο . Ήταν για δύο μήνες για συγκεκριμένη δουλειά και έφυγε πριν ένα μήνα. Που ακριβώς είναι οι διορισμοί και που ακριβώς είναι το ανήθικο κάτι για το οποίο ο Αναστασιάδης παλεύει χρόνια νομίζω ότι είναι απόλυτα φανερό.

Γι’ αυτούς που αναπαραγάγουν την αθλιότητα επισυνάπτω την φωτογραφία του εκδότη για να παίρνουν κουράγιο στον δύσκολο αγώνα τους».