11 Φεβρουαρίου 2016

ΣΙΓΑ ΡΕ! ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ! Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή επί της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας στην Ολομέλεια, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για ευθεία και κατ' επανάληψη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επέλεξε να καταθέσει την τροπολογία σε «κύρωση συμφωνίας» της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας που, εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απαγορεύεται.

Περί τις 9 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό τη βούληση της κυβέρνησης να επιβάλει τη νομιμότητα, αλλά και να ολοκληρώσει ένα ακόμα προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη διαπλοκή και στη διαφθορά, «είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε», όπως είπε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους, μιλώντας για «χρεοκοπημένα κανάλια» και εγκαλώντας, μεταξύ άλλων, τη ΝΔ, για το ό,τι δεν επέδειξε συναίνεση για τον ορισμό της νέας σύνθεσης του ΕΣΡ, οδηγώντας στη σημερινή διαδικασία.

Πήγες από το στρατόπεδο της ΝΔ ανέφεραν πως η αρχική πρόθεση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να μην λάβει το λόγο, προκειμένου να μην οξυνθεί το κλίμα σε μια περίοδο που προσφυγικό, διαπραγμάτευση και αγροτικό δημιουργούν ήδη «εκρηκτικές» συνθήκες. Ωστόσο, από την στιγμή που πήρε το λόγο ο κ. Τσίπρας, τότε θεωρείται σίγουρη και η παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της ΝΔ, πάντως, θα ασκηθεί σφοδρή κριτική για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τόσο επί της ουσίας όσο και για τη συνταγματική της ορθότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συμφωνήσει για την αναγκαιότητα την εξυγίανσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, θα εξηγήσει όμως ότι το συγκεκριμένο έργο πρέπει να το αναλάβει εξ ολοκλήρου το ΕΣΡ ως Ανεξάρτητη Αρχή και όχι ένα κυβερνητικό όργανο. Θα υποστηρίξει δε πως η τροπολογία δίνει υπερεξουσίες στον υπουργό Επικρατείας, καθιστώντας τον όχι μόνο «υπερ-καναλάρχη», αλλά και «τοποτηρητή» για την «εξυπηρέτηση της νεοδιαπλοκής».

Επίσης, στη συζήτηση θα παρέμβει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Τσίπρας στο Twitter: Η κυβέρνηση θα δείξει απόψε την αποφασιστικότητά της να βάλει τέλος στη διαπλοκή
Με τρία διαδοχικά μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter, και ενώ η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αλέξης Τσίπρας προδιαγράφει ένα... θερμό βράδυ στην συζήτηση στην ΒουλήΜε την συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες να έχει «ανάψει», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω του Twitter προμηνύει πως η ένταση θα «ανέβει» κι άλλο, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό σκηνικό.

«Ήρθε η ώρα να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η χώρα να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την ομιλία του στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση θα δείξει ξεκάθαρα απόψε στη Βουλή την αποφασιστικότητα της να βάλει τέλος στη διαπλοκή και τα συστήματα παραεξουσίας», προσέθεσε και κατέληξε: «Η χώρα γυρίζει σελίδα».