11 Φεβρουαρίου 2016

Σάλος στο Μεξικό -Ακυρος ο γάμος του Προέδρου της χώρας με την τηλεστάρ; [εικόνες]

Τεράστιος ντόρος έχει ξεσπάσει τελευταία στο Μεξικό καθώς, όπως αποκαλύπτεται, το διαζύγιο της Πρώτης Κυρίας της χώρας Αντζέλικα Ριβέιρα από τον προηγούμενο γάμο της είχε εκδοθεί με διαδικασίες εξπρές από έναν ιερέα και μάλλον όχι με απόλυτα νόμιμο τρόπο, προκειμένου η τηλεστάρ να παντρευτεί άρον άρον τον Ενρίκε Πένα Νιέτο (σημερινό πρόεδρο της χώρας). Και τώρα αμφισβητείτε και η εγκυρότητα του διαζυγίου της και του γάμου της με τον Πρόεδρο.
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ριβέιρα παντρεύτηκε το 2004 τον τηλεοπτικό παραγωγό Χοσέ Αλμπέτρο Κάστρο με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όμως, χωρίζουν και η Ριβέιρα γνωρίζει τον Πένα, κυβερνήτη της Πόλη του Μεξικού, τότε.


Οπως αποκάλυψαν τα μεξικάνικα μέσα ενημέρωσης, ο Πένα είχε παρέμβει παρακαλώντας κάποιον ιερέα να προχωρήσει σε ταχύτατη ακύρωση του πρώτου γάμου της συντρόφου του. Σημειώνεται ότι το διαζύγιο, όπως και εδώ, απαιτείται προκειμένου να προχωρήσει κάποιος σε επόμενο γάμο, ενώ η διαδικασία στο Μεξικό είναι εξαιρετικά αργή και τραβάει χρόνια.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Ριβέιρα και του πρώην συζύγου της Κάστρο η Αρχιεπισκοπή της Πόλης του Μεξικό έβγαλε το διαζύγιο σε μόλις τρεις μήνες. Οπως υποστηρίζουν βγήκε τόσο γρήγορα γιατί ο γάμος του πρώην ζευγαριού είχε γίνει σε παραλία από έναν ιερέα που δεν είχε άδεια να κάνει γάμους.

Ενα μήνα μετά την έκδοση του διαζυγίου της Ριβέιρα η τοπική εκκλησία διέγραψε τον ιερέα που είχε κάνει το γάμο της με τον Κάστρο. Στην απόφαση για τη διαγραφή του αναφερόταν το γεγονός ότι είχε τελέσει τον εν λόγω γάμο αλλά και ότι για χρόνια έκανε «παράτυπες και παράνομες μυστηριακές γιορτές» στην Αρχιεπισκοπή της Πόλης του Μεξικού.



O γάμος Ριβέιρα Πένα
Ωστόσο, τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο Μεξικό δείχνουν ότι Ριβέιρα και Κάστρο, λίγες ημέρες πριν από αυτή την τελετή στην παραλία είχαν κάνει θρησκευτικό γάμο με άλλον ιερέα από την Πόλη του Μεξικό, δημιουργώντας περαιτέρω αμφιβολίες για το κατά πόσο η ακύρωση του γάμου της με τον προηγούμενο σύζυγό της είναι έγκυρη. Η τελετή στην παραλία ήταν μια απλή ευλογία και ανανέωση όρκων και όχι επίσημος θρησκευτικός γάμος, λένε τα δημοσιεύματα.

Η καθολική ιεραρχία του Μεξικό πάντως, το 2012 ανέτρεψε την απόφαση που είχε λάβει για τον ιερέα που είχε κάνει την τελετή στην παραλία, με μια νεότερη απόφαση στην οποία αναγραφόταν ότι δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του και μάλιστα χαρακτηριζόταν η πρώτη απόφαση ως «απόλυτη διαστρέβλωση της δικαιοσύνης». Αυτή η εξέλιξη δεν είχε, όμως, κάποια συνέπεια στην απόφαση διαζυγίου της Ριβέιρα και του Κάστρο.


H εντυπωσιακή εμφάνιση στα κόκκινα:


Συνήθως οι Βρετανίδες αξιωματούχοι κουνάνε το χέρι τους. Η Ριβέρα κλείνει το μάτι και αφήνει άφωνους τους πάντες:


Ο Κάμερον... θαμπωμένος από την Πρώτη Κυρία του Μεξικού:


Εντυπωσιασμένος και ο πρίγκιπας Κάρολος:


Ποια είναι η Ριβέιρα

Η κυρία Ριβέρα είδε το αστέρι της να λάμπει ως πρωταγωνίστρια μεξικανικών σαπουνόπερων τη δεκαετία του 1980, ενώ το 1990 ως... Λατίνας τραγουδίστριας. Μάλιστα, είχε τραγουδήσει στο πλευρό του Ρίκι Μάρτιν. Την επόμενη δεκαετία επανήλθε στην τηλεόραση παίζοντας την La Gaviota στη σειρά Destinaldo Amor που απογείωσε την καριέρα της. Και σήμερα διαπρέπει ανά τον κόσμο με τις φανταχτερές της εμφανίσεις...

Η κυρία Ριβέρα... Πρώτη Κυρία





Η κυρία Ριβέρα της... σαπουνόπερας






Ο γάμος που άλλαξε τα πάντα:


Οι καυτές φωτογραφίσεις που θέλει να ξεχάσει: