16 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ! Από τη Λέρο πέρασαν άλλοι δύο συνεργοί των τζιχαντιστών στο Παρίσι-Ξ ΕΛΑΣ τους άφησε ελεύθερους και συνελήφθησαν στην Αυστρία

Είχαν ταξιδέψει μαζί με τους τρομοκράτες που έκαναν επίθεση αυτοκτονίας έξω από το Σταντ ντε Φρανς αλλά τους σταμάτησαν οι άνδρες της Frontex - Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με υπηρεσιακό σημείωμα της ΕΛΑΣ για να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέσα σε 30 ημέρες

Από τη Λέρο προσπάθησαν να περάσουν άλλοι δύο άνδρες που κρατούνται στην Αυστρία ως ύποπτοι συνεργοί των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής οι δύο άνδρες από την Αλγερία και το Πακιστάν μπήκαν στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ταξιδεύοντας μαζί με τους δύο βομβιστές του Ισλαμικού Κράτους, που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το protothema.gr ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ είχαν περάσει από τη Λέρο πριν καταλήξουν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η κράτηση θέσης και τα εισιτήρια των δύο τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι





Τον Αλγερινό και τον Πακιστανό που κρατούνται στην Αυστρία μετά τη σύλληψή τους στις 10 Δεκεμβρίου σε καταυλισμό προσφύγων στο Ζάλτσμπουργκ, είχαν εντοπίσει τότε οι άνδρες της Frontex καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν διαβατήρια Συρίας, με σειριακό αριθμό (serial number) παρόμοιο εκείνων που είχαν βρεθεί δίπλα στα διαμελισμένα πτώματα των καμικάζι του Παρισιού.

Για το λόγο αυτό σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία αλλά μετά την παραπομπή τους στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ημέρες αργότερα με το υπηρεσιακό σημείωμα της αστυνομίας στα χέρια το οποίο τους υποχρέωνε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα σε διάστημα 30 ημερών.