26 Φεβρουαρίου 2016

Άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές έλαβε η Eldorado Gold

Άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές έλαβε η Eldorado Gold, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η άδεια εκδόθηκε από...

την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, «δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός αναφέρει:

«H Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης #219/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας για τον έλεγχο της νομιμότητας διοικητικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έλαβε την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμό στις Σκουριές (εδώ το σχετικό δελτίο τύπου της 02/03/2015). Η άδεια εκδόθηκε από την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου».