18 Φεβρουαρίου 2016

Σάλος στη Μακεδονία από δήλωση Τόσκα για ακριβές και φθηνές περιοχές για πρόσφυγες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI ΕΛΛΑΔΑ 18|02|2016 15:56 -A+A Στις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για το προσφυγικό απαντά με σημερινή ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Η ΠΕΔ- ΚΜ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επισήμανση του κ. Τόσκα, σύμφωνα με την οποία "χώρος προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων δεν πρέπει να κατασκευαστεί στην Θέρμη, επειδή είναι η πιο ακριβή περιοχή" προξενεί "έκπληξη, αγανάκτηση, θλίψη και οδύνη". Η Ένωση ζητά γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οποίες, όπως αναφέρει, δεσμεύθηκε ότι θα δώσει και ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής, σχολιάζει ότι "ανέμενε κανείς την άρθρωση σοβαρών λόγων και την επίκληση στέρεων επιχειρημάτων για την απόρριψη των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης" και κάνει λόγο για διαχωρισμό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης "σε 'ακριβές περιοχές', οι οποίες, κατά τον κ. Υπουργό, δεν επιτρέπεται να μιανθούν με προσφυγικούς καταυλισμούς και σε (κατ' αντιδιαστολή) 'φθηνές' και υποβαθμισμένες περιοχές, πρόσφορες, ως φαίνεται, για κάθε χρήση". Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι περιμένει από την κυβέρνηση "να αποδοκιμάσει εμπράκτως τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις" και εκφράζει την ελπίδα να "αποδεχθεί ή τουλάχιστον να καταδεχθεί να συζητήσει επί των συγκεκριμένων ομόφωνων προτάσεων της Αυτοδιοίκησης". Πηγή: Σάλος στη Μακεδονία από δήλωση Τόσκα για ακριβές και φθηνές περιοχές για πρόσφυγες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/251801/salos-sti-makedonia-apo-dilosi-toska-gia-akrives-kai-fthines-periohes-gia-prosfyges#ixzz40Wuf97jh

Στις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για το προσφυγικό απαντά με σημερινή ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Η ΠΕΔ- ΚΜ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επισήμανση του κ. Τόσκα, σύμφωνα με την οποία "χώρος προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων δεν πρέπει να κατασκευαστεί στην Θέρμη, επειδή είναι η πιο ακριβή περιοχή" προξενεί "έκπληξη, αγανάκτηση, θλίψη και οδύνη".

Η Ένωση ζητά γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οποίες, όπως αναφέρει, δεσμεύθηκε ότι θα δώσει και ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής, σχολιάζει ότι "ανέμενε κανείς την άρθρωση σοβαρών λόγων και την επίκληση στέρεων επιχειρημάτων για την απόρριψη των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης" και κάνει λόγο για διαχωρισμό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης "σε 'ακριβές περιοχές', οι οποίες, κατά τον κ. Υπουργό, δεν επιτρέπεται να μιανθούν με προσφυγικούς καταυλισμούς και σε (κατ' αντιδιαστολή) 'φθηνές' και υποβαθμισμένες περιοχές, πρόσφορες, ως φαίνεται, για κάθε χρήση".

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι περιμένει από την κυβέρνηση "να αποδοκιμάσει εμπράκτως τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις" και εκφράζει την ελπίδα να "αποδεχθεί ή τουλάχιστον να καταδεχθεί να συζητήσει επί των συγκεκριμένων ομόφωνων προτάσεων της Αυτοδιοίκησης".