11 Φεβρουαρίου 2016

Ερωτικό σκάνδαλο για τον ψυχίατρο αδερφό του George Osborne - Τον διέγραψαν από τον Ιατρικό Σύλλογο

Η συμπεριφορά του ψυχίατρου Adam Osborne κρίθηκε βαθύτατα απαράδεκτη από πειθαρχικό δικαστήριο. Ο αδερφός του υπουργού Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας George Osborne διαγράφηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Αποκαλύφθηκε πως ο παντρεμένος Adam Osborne διατηρούσε ερωτική σχέση επί δύο χρόνια με ασθενή του, με το πειθαρχικό δικαστήριο να κρίνει πως η ικανότητά του να ασκεί το επάγγελμα επηρεάστηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Ο Adam Osborne, πέντε χρόνια μικρότερος από τον αδερφό του, διαγράφηκε από το μητρώο του Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS).

Η γυναίκα με την οποία είχε σχέση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο μέρες αφότου της ζήτησε να χωρίσουν. Η "ασθενής Α", όπως χαρακτηρίζεται στα δικαστικά έγγραφα, ήταν υπό τη φροντίδα του Adam Osborne σε ιδιωτικό κέντρο στο Λονδίνο από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και το 2014. Όταν τον κατήγγειλε στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο την παρακάλεσε να ανακαλέσει με απειλητικά email, τονίζοντας πως αν γινόταν γνωστή η σχέση τους θα διαλυόταν η οικογένειά του.

"Σε παρακαλώ, μη μου το κάνεις αυτό. Θα καταστρέψει δημόσια την οικογένειά μου και εμένα" έγραφε σε ένα από τα email. "Ακόμα μπορείς να πεις στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο ότι τα έβγαλες όλα από το μυαλό σου επειδή μου είχες θυμώσει για τη διακοπή της θεραπείας ή ότι ήσουν μπερδεμένη ή όποια άλλη δικαιολογία μπορείς να σκεφτείς". "Αν έχω μπελάδες δεν θα σε συγχωρήσω ποτέ και θα φροντίσω να μου το πληρώσεις".

Ο Dr Adam Osborne παραδέχτηκε τη διετή ακατάλληλη συναισθηματική και σεξουαλική σχέση και μένει να αποφασίσει το δικαστήριο για το αν και ποιες κυρώσεις θα του επιβληθούν. Η γυναίκα που αποκάλυψε τη σχέση στον νέο της ψυχίατρο Dr Neil Boast αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας υπερβολική δόση φαρμάκων με αλκοόλ. Διάφορα emails των δύο πρώην εραστών δύο ημέρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας διαβάστηκαν στο δικαστήριο.

"Δεν μπορούμε να ζούμε μαζί και μας καταστρέφει και τους δύο και καταστρέφει και τη σχέση που είχαμε κάποτε", ήταν το μήνυμα του Adam Osborne που σηματοδότησε το τέλος της σχέσης τους. "Είμαι μπερδεμένη. Μου φαίνεται ότι το τελειώνεις. Απλά σε παρακαλώ να μου πεις την αλήθεια", ήταν η δική της απάντηση. "Ναι, πρέπει να τελειώσει αυτή η σχέση" της είπε ξανά, ενώ παραδέχτηκε πως ήξερε ή όφειλε να γνωρίζει πως η γυναίκα ήταν ευάλωτη λόγω της κακής ψυχικής της υγείας.


Πηγή: Independent