21 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Δεν βιάζομαi-Δεν μπορώ να κυβερνήσω με τον Τσίπρα

Δεν συμμετέχει στην εκλογολογία που προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

«Βεβαίως θέτω τον πήχη στην αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξω συνεργασίες», σημείωσε ακόμη σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, ενώ εξήγησε ότι «Όταν είπα ότι δεν έχω καμία βιασύνη να γίνω πρωθυπουργός εννοούσα ότι δεν έχω αλαζονεία και βουλιμία για την εξουσία».

Τονίζει ακόμη ότι μια οικουμενική κυβέρνηση σήμερα δεν είναι λύση στα προβλήματα του τόπου και σε σχετική ερώτηση απαντά ότι δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει μαζί του.

«Δεν βλέπω γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα θα το ψηφίσουν με πρωθυπουργό κάποιον άλλον…», εξηγεί.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι δεν συμφωνεί σε πολλά με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο από εκείνη για τον τομέα των Εξωτερικών.

Παράλληλα  αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι με τη σύζυγό του είναι και πάλι μαζί, μετά από αρκετά χρόνια.

«Η ζωή έχει γυρίσματα. Εμείς και η Μαρέβα είμαστε μαζί από το 1995, γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, ήμασταν πολύ αγαπημένοι, κάναμε τρία παιδιά, κάποια στιγμή διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν εντάσεις. Εντάσεις, που είχαν να κάνουν και με τη δική μου ενασχόληση με την πολιτική. Αλλά υπήρχε πάντα μεγάλη αγάπη, εκτίμηση, σεβασμός. Λόγω των παιδιών ήμασταν πάντα φίλοι παρά το γεγονός ότι για επτά χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Βρεθήκαμε ξανά μαζί ουσιαστικά πέρυσι», σημείωσε αρχικά, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε κάποια αφορμή για την απόφασή τους να γίνουν και πάλι ζευγάρι.