19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! Peter Legler: Ο «κολλητός» του Ευκλείδη που θέλει να… ρίξει(!) τη Μέρκελ!

Το όνομά του είναι Λεγκλέρ. Πήτερ Λεγκλέρ. Και γνωρίζει… καλά τα μυστικά του Τζέιμς Μποντ! Σκοπός της αποστολής του, να σαγηνεύσει το κορίτσι με το κωδικό όνομα Άνγκελα Μέρκελ και να κατατροπώσει τους… κακούς με τα ψευδώνυμα ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν, όπως προβλέπει το σενάριο της κρίσης του ελληνικού χρέους.
Με μεγάλη ανυπομονησία πρωταγωνιστές και θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη αναμένουν για το μεγάλο φινάλε της περιπετειώδους αυτής ταινίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Έλληνες… σεναριογράφοι προσδοκούν σε ένα ρομαντικό happy end, όπου έζησαν εκείνοι καλά. εμείς καλύτερα και το χρέος διευθετείται, ενώ οι ξένοι σεναριογράφοι καλοβλέπουν ένα δραματικό τέλος με τα κοράκια να πετούν πάνω από τα συντρίμμια της ελληνικής οικονομίας.

Τι ρόλο λοιπόν θα παίξει ο «ήρωας» μας;

Κομψός, φλεγματικός ως γνήσιος Βρετανός, με αμερικανική όμως νοοτροπία και… μεσογειακό look, ο Πήτερ Λεγκλέρ, είναι ο δεύτερος «μυστικός πράκτορας» ειδικών αποστολών του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τον Ασιάτη Γκλεν Κιμ, καθώς εντάχθηκε στη συμβουλευτική ομάδα του υπουργού Οικονομικών, που καταστρώνει τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης.

Στις 19 Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε απόφαση με θέμα «Εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης από το εξωτερικό» δύο συνεργατών του. Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι εγκρίνεται «η μετάβαση από το Λονδίνο στην Αθήνα, για χρονικό διάστημα 4 ημερών, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών ταξιδίου, ήτοι από 06.10.2015 έως 09.10.2015 των κυρίων Γκλεν Κιμ και Πήτερ Λεγκλέρ, ιδιωτών, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στα τρέχοντα οικονομικά θέματα». Οσον αφορά στη δαπάνη που προκύπτει από τις συγκεκριμένες μετακινήσεις, αυτή πρόκειται να βαρύνει τον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου και περιλαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση 4 ημερών των φιλοξενούμενων του κ. Τσακαλώτου, τις 3 διανυκτερεύσεις τους στην Αθήνα, καθώς και τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων τους για τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα-Λονδίνο.

Η κατάρρευση της Lehman Brothers
Ήταν το 2008 όταν ο οικονομικός γίγαντας Lehman Brothers κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος ταρακουνώντας συθέμελα την παγκόσμια οικονομία και ο Πίτερ Λεγκλέρ είχε επιτελικό πόστο στις οικονομικές διαδικασίες εκκαθάρισης ως διοικητικός εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής φίρμας στο Λονδίνο.


Ο ίδιος είχε ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες αναρρίχησης στην ιεραρχία των γερακιών του κολοσσού, έχοντας ασχοληθεί με πωλήσεις, επενδύσεις και αναλύσεις κινδύνων, απαραίτητα πεδία για την ανέλιξη στην πρώην μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του κόσμου. Στους τομείς εμπειρίας του περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε σχέση με το βέλτιστο μείγμα χρηματοδότησης, το οικονομικό ρίσκο με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές λογιστικές και την εκτέλεση σύνθετων και μεγάλης κλίμακας συναλλαγών.


Τα πολυέξοδα ταξίδια και η ρήτρα εμπιστευτικότητας
Ωστόσο ένα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τις δραστηριότητες των δύο ξένων οικονομολόγων που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση, αλλά και τις αμοιβές που ενδεχομένως αυτοί απολαμβάνουν.

Αυτό που, ωστόσο, είναι γνωστό από τις αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος δίνει εντολή για να πληρωθούν οι μετακινήσεις τους από το εξωτερικό στην Αθήνα, είναι το γεγονός ότι οι κ. Glenn Kim και Peter Legler έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες περί τις 12 φορές, χωρίς η κυβέρνηση ή ο υπουργός να εξηγήσουν τον λόγο. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην Αθήνα από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, με πολλά διαλείμματα, κατά τα οποία επέστρεφαν στις έδρες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι κανείς δεν μιλά γι’ αυτούς τους οικονομολόγους και τον ρόλο τους εξηγείται από την πληροφορία ότι η ελληνική κυβέρνηση δέσμευσε με ρήτρες εμπιστευτικότητας τα μέλη της άτυπης επιτροπής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στην οποία μετέχουν. Λέγεται, μάλιστα, ότι τις εν λόγω ρήτρες συνέταξε ο ίδιος ο Glenn Kim, ο οποίος αποτελεί πλέον στενό συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου.

Ο σύμβουλος και το κορίτσι του Μποντ
Το πιο ενδιαφέρον όμως κομμάτι της ζωής του κυρίου Λεγκλέρ είναι η σχέση του με το κορίτσι του… Τζέιμς Μποντ, Ναόμι Χάρις η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία Spectre!


Γνωρίστηκαν το 2012 αλλά για έναν ολόκληρο χρόνο κατάφεραν να κρατήσουν κρυφό το ειδύλλιό τους, παρότι οι παπαράτσι ακολουθούσαν κατά πόδας τη Βρετανίδα πρωταγωνίστρια. Τον Δεκέμβριο του 2013 το ζευγάρι πραγματοποιεί τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση, αφήνοντας το λαμπερό κόσμο της χολιγουντιανής showbiz, άναυδο!





Όπως σημείωναν άνθρωποι του περιβάλλοντος της ηθοποιού, ο Λεγκλέρ «είναι πραγματικά ευγενικός και υποστηρικτικός με τη Ναόμι. Δεν έχουμε ξαναδεί κάποιον σαν αυτόν. Είναι ο Ένας. Επίσης, είναι από τα λίγα διαφυλετικά ζευγάρια του Χόλιγουντ, οπότε κάποιες φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις οικογένειές τους, αλλά ο Πίτερ είναι δίπλα της ό,τι κι αν συμβεί».

http://www.paraskhnio.gr/o-vretanos-symvoylos-toy-eykleidi-poy/