15 Μαρτίου 2016

Συρία: Στα 20 μίλια από την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους έφτασε ο στρατός

Ο Δημοκρατικός Στρατός πέτυχε κέρδισε σημαντικές μάχες, απελευθερώνοντας πολλά χωριά γύρω από την πόλη

Σε απόσταση 20 μιλίων από την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, έχει φτάσει  ο Δημοκρατικός Στρατός της Συρίας, εγκλωβίζοντας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του, τους τζιχαντιστές.

Όπως ανακοινώθηκε από το στρατό της Συρίας, τα τελευταία 24ωρα κατάφεραν να επικρατήσουν σε μία σειρά από μάχες, κερδίζοντας σημαντικό έδαφος προς τη λεγόμενη «πρωτεύουσα» της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης. Όπως αναφέρθηκε, οι δυνάμεις του στρατού αποτελούνται από Κούρδους της Συρίας, Άραβες και χριστιανούς, οι οποίες απελευθέρωσαν αρκετά χωριά περιμετρικά της Ράκα, τα οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές.

Ο στρατός αιχμαλώτισε σημαντικό αριθμό ανδρών, οι οποίοι εικάζεται ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως έγινε γνωστό, η επέλαση του συριακού στρατού είχε την υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες βομβάρδιζαν την περιοχή, πριν επιχειρήσουν οι στρατιώτες. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα εμπόδιο μεταξύ των περιφερειακών δυνάμεων του ISIS και της Ράκα, ώστε να προκαλέσουμε ρήγμα στην τροφοδότηση και την ενότητα των δυνάμεών τους», δήλωσε οι στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων της Συρίας.