15 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΤΑ 4 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣ! Ο Μουζάλας αποκαλεί «Μακεδονία» τα Σκόπια-«Αν το'πα ζητώ συγγνώμη» είπε και γέλασε με ΝΔ που ζητάει να παραιτηθεί

Και φυσικά δεν θα παραιτηθεί όσο κι αν χτυπιέται η ΝΔ... ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στο συγκεκριμένο θέμα Σαμαράς που διέγραψε τον Στύλιο επειδή του το ζήτησε η Κανέλη ή Καραμανλής που έφαγε τον Ρουσόπουλο επειδή το ζητούσαν τα ΜΜΕ. Δεν είναι κότες που φοβούνται να πούνε κάτι γιατί θα τους πουν φασίστες.
Όσο για την ταμπακιέρα, τι να πεις; Κάποια στιγμή βαριέσαι να θυμίζεις ότι οι μαλ@κες πατριώτες του κ@λου τους ψήφισαν για το 50άρικο του ΕΝΦΙΑ και θα κλαίνε 10 γενεές.
Πάντως γουστάρω να δω πως θα πάρουν την κ@λοτούμπα οι ψεκασμένοι του Καμμένου που για την καρέκλα έχουν πέσει στα 4...

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις - Εκανε την αναφορά, σχολιάζοντας το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε νέες δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης για το προσφυγικό, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Κι όμως, ο κ. Μουζάλας χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.


Είναι η πρώτη φορά μετά το 1992 όπου στέλεχος της Ελληνικής κυβέρνησης ανατρέπει την εθνική στρατηγική στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Μέχρι σήμερα ήταν εν ισχύ η απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δεσμεύει την Ελληνική πολιτεία, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κράτος στα βόρεια σύνορά της που χρησιμοποιεί το όνομα αυτό. 

Η εθνική αυτή θέση είχε επικαιροποιηθεί με την ενδιάμεση συμφωνία, και κυρίως με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ στην σύνοδο του Βουκουρεστίου επί Κ.Καραμανλή, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επί Α.Σαμαρά για την διεύρυνση της Ε.Ε.

Και στις δύο περιπτώσεις οι διεθνείς οργανισμοί αποκλείουν τη συμμετοχή των Σκοπίων, επιβάλλοντάς τους να υποχωρήσουν σε κοινά αποδεκτή (με την Ελλάδα) ονομασία, χρεώνοντάς τους επί της ουσίας αδιαλλαξία στο ζήτημα αυτό.

Η ευθεία αναφορά του κ. Μουζάλα στα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία", σίγουρα αποδυναμώνει τις εθνικές θέσεις και προσφέρει στην ΠΓΔΜ ισχυρά επιχειρήματα ως προς την προώθηση των δικών τους προτεραιοτήτων. Άλλωστε, το γειτονικό κράτος, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την προσφυγική κρίση, κατάφερε να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά και να γίνει ένας νέος ενδυναμωμένος "παίκτης" στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.

"Δεν το κατάλαβα, ζητώ συγγνώμη"
«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα». Με αυτό τον τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84 σχολίασε τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Παραίτηση ζητά η ΝΔ
Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ζητά η ΝΔ, όπως εξηγεί με δελτίο Τύπου που εξέδωσε:

"Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του".

Λίγα λεπτά μετά την μετάδοση του αποσπάσματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση του Υπουργού μέσω twitter: