15 Μαρτίου 2016

Γερμανία: Ο «Νεοναζί του Afd» που προκαλεί πονοκέφαλο στη Μέρκελ

Ποιος είναι ο 41χρονος συντηρητικός εθνικιστής ο οποίος θριάμβευσε  στο κρατίδιο Σαξονία Ανχαλτ και εκτόξευσε με το... «καλημέρα» το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στο 24%

Ένας άπειρος πολιτικός, λαϊκιστής, με ευγενική φυσιογνωμία είναι το νέο αστέρι του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία".

Ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ, ο οποίος δηλώνει ότι είναι ένας συντηρητικός εθνικιστής, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ μετά το θρίαμβό του στο κρατίδιο Σαξονία Ανχαλτ , ένα από τρία γερμανικά κρατίδια όπου διεξήχθησαν τοπικές εκλογές την "Σούπερ Κυριακή".

Ο υποψήφιος του κόμματος AfD έκλεψε την παράσταση καθώς με το... καλημέρα εκτίναξε το κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" στο 24% προκαλώντας πονοκέφαλο στην Ανγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Ο Αντρέ είναι 41 Μαΐων και πριν από δυόμισι χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσμο των επιχειρήσεων και να ασχοληθεί με τα κοινά. Εργάστηκε ως έμπορος και μαζί τον πατριό του ίδρυσαν μία επιχείρηση κατασκευάζοντας μηχανές.

Ο Γερμανός πολιτικός ανήκει στο κλαμπ των εργένηδων, δεν έχει παιδιά , ούτε σκυλιά και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ξενοφοβικό κόμμα.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι είναι "αισιόδοξο πνεύμα". Το ποτήρι το βλέπει πάντα μισογεμάτο. Λίγες ώρες προτού αποδείξει τις δυνάμεις του στο κρατίδιο της Σαξονίας - Άνχαλτ, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα που εκπροσωπεί "Εναλλακτική για την Γερμανία" θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Έτσι κι έγινε.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Φράουκε Πέτρι αναδείχθηκε σε δεύτερη πολιτική δύναμη, ενώ ο ο ίδιος προαλείφεται για μία από τις επιτελικές θέσεις στο κόμμα.

  Οι ακραίες απόψεις του είναι γι΄αυτόν μία... καθημερινότητα, όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος. Πολλά γερμανικά δημοσιεύματα, όταν αναφέρονται στον Αντρέ , κάνουν λόγο για τον "Νεοναζί του AfD".

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ