03 Μαρτίου 2016

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΖΙΠ ΜΟ@ΝΟΠΑΓΙΔΑ Ο "ΕΡΑΣΤΗΣ"! Οι «γραβάτες» και το ΠΟΤΑΜΙ απαντούν στον Κουρουμπλή: Είναι προκλητικός και προσβλητικός

Προκλητική και προσβλητική για όλους τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή ότι «καλά κάνουν και διαδηλώνουν οι επιστήμονες, θα χάσουν και κάνα κιλό».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας δήλωσε σχετικά:

«Η δήλωση του κ. Κουρουμπλή είναι το λιγότερο προκλητική και προσβάλλει όλους τους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες. Απορώ με την απαράδεκτη αυτή προσέγγιση, όταν και ο ίδιος είναι επιστήμονας και, μάλιστα, δικηγόρος.

Αντί, πάντως, να χρησιμοποιούν επικοινωνιακά τσιτάτα, καλό θα ήταν να μας δώσουν τις αναλογιστικές μελέτες και συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα, ώστε να γίνει πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος για να λυθεί το πρόβλημα.»

Tο Ποτάμι: Ο Κουρουμπλής, το καλό κρασί και το πολυτελές τζιπ

Εντονα αντέδρασε το Ποτάμι στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μίλησε απαξιωτικά για το κίνημα της γραβάτας.

«"Καλά κάνουν οι επιστήμονες και διαδηλώνουν, θα χάσουν και κανένα κιλό", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δημοσιογράφο μιας από τις πιο έγκυρες γερμανικές εφημερίδες», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Προφανώς η δήλωση οφείλεται στην ευθυμία του κ. υπουργού από το καλό κρασί του πολυτελούς εστιατορίου όπου έγινε η συνέντευξη. Μετά από αυτή την αριστερή δήλωση ο κ. Κουρουμπλής αποχώρησε, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, με ένα πολυτελέστατο μαύρο τζιπ.
Ούτε καν η Μαρία Αντουανέτα τόλμησε να ξεστομίσει για παντεσπάνι...
(Αυτό δεν το έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος)».