08 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ; Ντοπέ η Σαράποβα που προς τιμήν της το παραδέχθηκε

Η Μαρια Σαράποβα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες ότι βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία κατά τη διάρκεια του Australian Open.

Η ουσία απαγορεύτηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενώ το τουρνουά διεξήχθη τον ίδιο μήνα. Πάντως, η ίδια ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει το τένις.

«Δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω πραγματικά ότι θα μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία», δήλωσε η Μαρία Σαράποβα στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Λος Άντζελες και στην οποία αποκάλυψε ότι βρέθηκε ντοπέ και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για αυτό, παρά μόνο τον εαυτό μου. Στο τέλος της ημέρας, ό, τι κάνεις είναι για σένα."

Η Ρωσίδα τενίστρια τόνισε ότι επί δέκα χρόνια έκανε χρήση του ίδιου φαρμάκου, που περιλαμβάνει την ουσία στην οποία βρέθηκε ντοπαρισμένη. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η συγκεκριμένη ουσία δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των απαγορευμένων.

Η ανακοίνωση της ITF (International Tennis Federation)

 "Μετά τη δήλωση της Μαρία Σαράποβα η ITF επιβεβαιώνει τα ακόλουθα:


1) Στις 26 Ιανουαρίου η κ. Σαραπόβα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

2) Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια της WADA και βρέθηκε θετικό στην "meldonium" η οποία θεωρείται ως απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον κώδικα της WADA.

3) Στις 2 Μαρτίου έγινε γνωστό στην κ. Σαραπόβα ότι κατηγορείται πως παρενέβη τους κανονισμούς του ντόπινγκ.

4) Η κ. Σαραπόβα αποδέχτηκε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος στις 26 Ιανουαρίου.

5) Αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τιμωρία για την ουσία "meldonium" η κ. Σαραπόβα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση".