07 Μαρτίου 2016

Κυριάκος: Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με Τσίπρα-Ξαναζούμε τη διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη χωρίς τον Βαρουφάκη!

«Κάτω από το χαμηλό πήχυ που βάλαμε στον Τσίπρα το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής»

Δεν είναι ικανοποιητικό για την Ελλάδα το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής που κυκλοφόρησε σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «περνάει και κάτω από τον χαμηλό πήχυ που βάλαμε στον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών».

«Δυστυχώς δεν φαίνεται να πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις που απο κοινού συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση έχει ανζητήσει πλαίσιο συναίνεσης, έχει φέρει τον πρωθυπουργό σε μια γραμμή ρεαλισμού και λογικής. Απαντώντας, δε, στο δίλημμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «ανθρωπισμός ή ακροδεξιά» αναρωτήθηκε «είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη; Είναι ανθρωπισμός η εικόνα που παρουσίαζε η πλατεία Βικτωρίας;».

«Στη χώρα μας μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς υπάρχει και η κοινή λογική. Ακροδεξιά δεν υπάρχει στη ΝΔ και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα είναι στα στοιχεία της ζώνης Σένγκεν. Ούτε ο πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε την ανάγκη υπαρξης τους» συμπλήρωσε μιλώντας στο Real FM.

Επανέλαβε ότι αυτό που ζητά η ΝΔ είναι ο διαχωρισμός προσφύγων-παράτυπων μεταναστών και η ανάγκη ανοιχτών δομών για τους πρόσφυγες και κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για παράτυπους μετανάστες.

Τάχθηκε ξανά κατά της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών.

Για την αξιολόγηση είπε ότι ξαναζούμε τη διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού με τον Γιάνη Βαρουφάκη χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζοντας φόβους ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ άσχημο για την κατάσταση της οικονομίας.