15 Μαρτίου 2016

Βρετανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν είναι σαν έναν άνδρα που δέρνει τη γυναίκα του

Η Δύση δεν πρέπει να επαινεί τη Ρωσία για την απόσυρσή της από τη Συρία, τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα έχει βομβαρδίσει σχολεία και νοσοκομεία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σαν έναν άνδρα που δέρνει τη γυναίκα του, είπε ο Φίλιπ Χάμοντ, καλώντας τον κόσμο να μην «χειροκροτά» τον Ρώσο ηγέτη για τη χθεσινή εντολή του να ξεκινήσει η απόσυρση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από τη Συρία.

«Κάποιος πάει σε μία άλλη χώρα, αρχίζει να βομβαρδίζει πολίτες, καταστρέφει νοσοκομεία και σχολεία. Αν αποφασίσουν ότι έκαναν αρκετά, ας μην τους επαινούμε. Είναι λίγο σαν το ''σταμάτησε να δέρνει τη σύζυγό του''», είπε ο Χάμοντ στη Βουλή.

«Το γεγονός ότι ήταν εκεί είναι κάτι για το οποίο πρέπει να διαμαρτυρόμαστε συνεχώς. Σίγουρα δεν πρέπει να τους επαινέσουμε απλά επειδή αποσύρθηκαν από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν, συνέχισε ο Χάμοντ, θα μπορούσε να βάλει τέλος σε όλο αυτό πριν από ένα χρόνο, με ένα τηλεφώνημα στον Μπασάρ Αλ Ασαντ, προσφέροντάς του «κάποιες αδελφικές συμβουλές για τη μελλοντική ευημερία του».