15 Μαρτίου 2016

Την απήγαγαν, τη βίασαν, τη δηλητηρίασαν, αλλά επέζησε

Η 18χρονη κοπέλα δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες, αλλά κατάφερε να επιβιώσει και να καταδείξει τους δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν

Η δύναμη της θέλησης για ζωή επικράτησε. Μία 18χρονη κοπέλα στο Πακιστάν βίωσε στο κορμί της την ανθρώπινη κτηνωδία, όταν πέντε άνδρες την απήγαγαν, τη βίασαν, τη δηλητηρίασαν και μετά την πέταξαν σε ένα απόμερος μέρος και την άφησαν να πεθάνει. Εκείνη, ωστόσο, κατάφερε να μείνει ζωντανή και να επιβιώσει, καταδεικνύοντας τους άνδρες που τη βίασαν, οι οποίοι και συνελήφθησαν με πολύ βαριές κατηγορίες.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου, όταν η 18χρονη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της. Πέντε άνδρες είχαν στήσει καρτέρι και την απήγαγαν. Αφού τη βίασαν, της έδωσαν δηλητήριο, ώστε να πεθάνει και να μην είναι δυνατή η ομολογία της. Την παράτησαν, νομίζοντας πως έχει καταλήξει. Εκείνη όμως, κατάφερε να μείνει9 ζωντανή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του δηλητηρίου στον οργανισμό της. Μία βδομάδα μετά, η κοπέλα ανέκαμψε και έδωσε συνέντευξη στον ειδικό της αστυνομίας, περιγράφοντας του πέντε άνδρες που την απήγαγαν και τη βίασαν.

Οι πέντε άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία. Τους απαγγέλθηκε ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και θα περάσουν από δίκη το αργότερο μέχρι τις 23 Μαρτίου. Το Πακιστάν μαστίζεται από ανάλογες περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν ανήλικα κορίτσια. Παρ' ότι πολλές γυναίκες αποφεύγουν να αναφέρουν τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται, μόνο το 2015 καταγράφηκαν 423 καταγγελίες για βιασμό και άλλες 304 για ομαδικό βιασμό, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ.