07 Μαρτίου 2016

Υψηλοί τόνοι ΝΔ για μεταναστευτικό

Το βλέμμα στις Βρυξέλλες η αξιωματική αντιπολίτευση, που ετοιμάζεται για σκληρό ροκ.

Τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, και κυρίως στο μέτωπο των Βρυξελλών, παρακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, ελπίζοντας σε μία καλή συμφωνία εις ότι αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών,

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπουν καλά τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες πίσω από τις δημόσιες παρουσίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δύο 24ώρα μετά το κοινό ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπου γινόταν ρητώς αναφορά σε διάκριση προσφύγων – μεταναστών και λειτουργία (κλειστών) προαναχωρησιακών κέντρων για τους μετανάστες, ο κ. Τσίπρας και το Μαξίμου επιτέθηκαν στη Ν.Δ. για «ακροδεξιά» στάση, δηλώνοντας παράλληλα ότι η προσφορά χιλιάδων εθελοντών απέδειξε ότι ο λαός απορρίπτει τα κλειστά τύπου κέντρα!

Στη Ν.Δ. ανησυχούν για την παρατεινόμενη διγλωσσία του κ. Τσίπρα αλλά και για τις ισορροπίες σε Ευρώπη και Τουρκία. Και αυτό γιατί ο συνδυασμός της στάσης της κυβέρνησης και τις πιέσεις από το εξωτερικό μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση της θέσης της χώρας, όχι μόνον με εσωτερικούς όρους (εγκλωβισμός χιλιάδων στην Ελλάδα, πίεση σε κοινωνία και οικονομία) αλλά και με όρους ισχύος στα εθνικά μέτωπα.

Ήδη η Συγγρού κατέγραψε, χωρίς όμως να αξιοποιήσει επί του παρόντος, την επιλογή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να μην απαντήσει στις αναφορές του Τούρκου ομολόγου του περί γκρίζων ζωνών ενώ η Ν.Δ. θα παρακολουθεί στενά και την εξέλιξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όπου και αναμένεται να τεθούν εκ των πραγμάτων επί τάπητος οι απαιτήσεις των Τούρκων.

Παρά το γεγονός ότι στη Ν.Δ. δεν παραγνωρίζουν τις ευθύνες των Ευρωπαίων, είναι σαφές ότι στο στόχαστρό τους θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εδώ και ημέρες σκληρύνει τη θέση του, παρά τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση στα διεθνή φόρα, ο κ. Σαμαράς επανήλθε χθες με δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση Τσίπρα (“παρέδωσα κράτος και το
μετέτρεψαν σε ένα τεράστιο hot spot” είπε) και, συνεπώς, η κλιμάκωση αποτελεί μονόδρομο.

- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/03/ipsili-toni-nd-gia-metanasteftiko/