16 Μαρτίου 2016

ΦΩΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ-Ο Καρακούσης που δάκρυσε με τον Τσίπρα τώρα τον βλέπει... εκφυλισμένο

Δείτε τι γράφει σήμερα ο ΠΑΣΟΚος που πανηγύριζε με την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία και κάτι ξεχασιάρηδες της ΝΔ τον αναδημοσιεύουν στο Twitter!

Οι κυβερνήτες μας μοιάζουν ανήμποροι, σαν να έχουν κατεβάσει τα χέρια. Χάθηκαν κατά τα φαινόμενα στον κύκλο των αφελών πρώτων λόγων τους και στη λίμνη των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων τους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πεδίο προόδου για την κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Η αποτυχία είναι πλήρης σε όλα τα μέτωπα. Κανένα σχέδιο δεν βγήκε, καμία υπόθεση δεν επιβεβαιώθηκε, τίποτε δεν δηλώνει κατανόηση των συνθηκών.

Ο βασικός σχεδιασμός στην οικονομία στο μεταναστευτικό, στο κράτος, απεδείχθη κενός περιεχομένου. Ακόμη και η προπαγάνδα που φάνταζε σπουδαία απεδείχθη προβληματική και ατελέσφορη.

 Και το χειρότερο, χρεοκόπησε ολοκληρωτικά ο κύκλος των ιδεών και αντιλήψεων που καθοδηγούσε το κυβερνητικό σκάφος. Χάθηκε επίσης το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα, το επιχείρημα του αντιδιαπλεκόμενου αγώνα κατέρρευσε μπροστά στη γοητεία της μπουρζουαζίας.

Κυβερνήτες και υπουργοί παρασύρθηκαν σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι με επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τις πιο επιθετικές εκδοχές του διεθνούς κεφαλαίου, που άλλοτε καταδίκαζαν.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, το φιάσκο της Ειδομένης, η παρεπόμενη κρίση Μουζάλα, την παραίτηση του οποίου ζητεί επιμόνως ο Πάνος Καμμένος και βεβαίως οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για την αξιολόγηση, δημιουργούν ατμόσφαιρα γενικευμένης κρίσης για την κυβέρνηση.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση τείνει να καταστεί μη διαχειρίσιμη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι ζούμε μέρες μεγάλου εκφυλισμού και σε τέτοιες μέρες τα πάντα μπορούν να συμβούν. Και επειδή η Ελλάδα ιστορικά  βιώνει τις κρίσεις της σε εθνικό επίπεδο ο κίνδυνος είναι μέγας και προφανής. Όσοι δεν τον βλέπουν απλώς στρουθοκαμηλίζουν...