09 Μαρτίου 2016

Τα ΜΑΤ «μπλόκαραν» ΛΑΘΡΟμετανάστες που ήθελαν να καταλάβουν πάλι την πλ. Βικτωρίας

Πορεία από το Σχιστό προς την πλατεία Βικτωρίας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν περίπου 300 μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη
Πορεία από το Σχιστό προς την πλατεία Βικτωρίας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης περίπου 300 μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στον καταυλισμό στο Σχιστό, ωστόσο, πληροφορήθηκαν ότι τα ελληνοσκοπιανά έχουν κλείσει, γεγονός που τους αναστάτωσε. Αμέσως ξεκίνησαν πορεία από το κέντρο φιλοξενίας στη Βικτωρία, προκειμένου -όπως λένε- να συντονιστούν.

Τελικά, αφού περπάτησαν τέσσερις ολόκληρες ώρες και διένυσαν περίπου επτά χιλιόμετρα, οι πρόσφυγες επέστρεψαν πίσω στο Σχιστό, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία τους, στην Πέτρου Ράλλη, στο ύψος του σταθμού της ΕΘΕΛ.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία Βικτωρίας προκειμένου να μιλήσουν σε ΜΜΕ για τα προβλήματά τους, παρέμειναν στην Πέτρου Ράλλη για μισή ώρα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί.

Τελικά, έπειτα από συνεννοήσεις με τις αστυνομικές αρχές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δέχτηκαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και αν επιστρέψουν στο Σχιστό.












Θανάσης Γερασιμίδης, Φωτογραφίες: William Faithful
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ