09 Μαρτίου 2016

Ανακούφιση στην Τουρκία... τελικά ο Μάρδας δεν θα τους κηρύξει τον πόλεμο

Ο Μάρδας κήρυξε… πόλεμο στην Τουρκία – Απίστευτη δήλωση του υφ. Εξωτερικών

«Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος!», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του, μια μέρα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Τουρκία.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM αναφέρθηκε στις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, λέγοντας: «Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»… Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.

Μάζεψε τα περί πολέμου ο Μάρδας: Ηταν «σχήμα λόγου», είπε

Διευκρινίσεις σχετικά με την απίστευτη δήλωσή του «ή διπλωματική λύση ή πόλεμος» για τις θέσεις της Τουρκίας, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με τον Real FM, που επικοινώνησε μαζί του, αυτό που ήθελε να υπογραμμίζει ο κ. Μάρδας ήταν πως ο μόνος δρόμος είναι η διπλωματία, πως δηλαδή η Ελλάδα ζητά λύση του θέματος με την γείτονα χώρα δια της διπλωματικής οδού.

Οπως τόνισε, η φράση περί πολέμου ήταν «σχήμα λόγου», και εννοούσε πως επειδή δεν μπορούμε να πάμε σε πόλεμο, πρέπει να αναζητήσουμε διπλωματική λύση.