29 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή της σύλληψης του οικοδόμου που προκάλεσε παγκόσμιο πανικό με θήκες κινητού τηλεφώνου! – «Μαϊμού» τα εκρηκτικά του αεροπειρατή

ΒΙΝΤΕΟ με το δράστη της αεροπειρατείας να περνά τον έλεγχο του αεροδρομίου
 
Ως οικοδόμος εργαζόταν ο 59χρονος αεροπειρατής από την Αίγυπτο, σύμφωνα με όσα είπε ένας γείτονάς του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Δούλευε ως μπογιατζής αλλά έκανε και άλλες δουλειές. Πριν από 15 χρόνια περίπου έφυγε από την Κύπρο» είπε ο γείτονας και πρόσθεσε:

«Η πρώην γυναίκα του πριν από 2-3 χρόνια μετακόμισε στη Λάρνακα. Αυτός ήθελε να της μιλήσει, την έπαιρνε τηλέφωνο. Αλλά εκείνη δεν ήθελε να έχει επικοινωνία μαζί του.

Δείτε το βίντεο από το Ε


Προκάλεσε παγκόσμιο πανικό με θήκες κινητού τηλεφώνου! – «Μαϊμού» τα εκρηκτικά

Δεν ήταν οπλισμένος με εκρηκτικά ο δράστης της αεροπειρατείας στο Airbus A320 που ανήκει στην Egypt Air και παραδόθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, αλλά με θήκες κινητών τηλεφώνων!

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη διαπιστώθηκε ότι τα «πυρομαχικά» ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. «Είχαμε μια τέτοια υποψία αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΒΙΝΤΕΟ με το δράστη της αεροπειρατείας να περνά τον έλεγχο του αεροδρομίου

Η στιγμή που ο 59χρονος αεροπειρατής περνά από τον έλεγχο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο άνδρας παίρνει την τσάντα του από το ειδικό μηχάνημα σάρωσης και αποχωρεί από το σημείο ελέγχου για να επιβιβαστεί στη συνέχεια στο αεροσκάφος της Egypt Αir.


Δείτε την στιγμή της σύλληψης του δράστη

Βίντεο καταγράφει καρέ-καρέ τη σύλληψη του αεροπειρατή από τους άνδρες των κυπριακών αρχών

Τη στιγμή της σύλληψης του αεροπειρατή αεροσκάφους της Egypt Air κατέγραψε λεπτό προς λεπτό ο κυπριακός σταθμός Ρικ.

Ο αεροπειρατής, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι Αιγύπτιος, αξιωματικός του στρατού και ονομάζεται Σείφ Ελντίμ Μουσταφά, φαίνεται να συνοδεύεται από τους άνδρες των κυπριακών αρχών μακριά από το αεροσκάφος. 

Ο δράστης αφού υποβάλλεται σε σωματική έρευνα μεταφέρεται από ένστολους σε υπόστεγο του αεροδρομίου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αυτή τη στιγμή ο άνδρας ανακρίνεται ώστε να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που έχουν προκύψει γύρω από την υπόθεση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος ο αεροπειρατής κατέβηκε τελευταίος από το αεροσκάφος και προχώρησε προς το μεγάλο υπόστεγο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο. 

Όχημα της κυπριακής αστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αεροπειρατής υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αφού πέταξε από πάνω του κάποια αντικείμενα, τα οποία παραλήφθηκαν από τις τοπικές αρχές και εξετάζονται. Άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού τον κύκλωσαν και τον έβαλαν σε όχημα απομακρύνοντάς τον από το σημείο.