29 Μαρτίου 2016

Οι πόλεις με τα πιο «αφιλόξενα» μέσα μεταφοράς για τις γυναίκες

Με αφορμή την απόφαση μιας μικρής σιδηροδρομικής εταιρίας στη Γερμανία να ορίσει συγκεκριμένα βαγόνια για τις γυναίκες και τα παιδιά, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όσο και το επόμενο διάστημα, αλλά σε σαφώς μικρότερη κλίμακα, διενεργήθηκε μία έρευνα για τις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, οι οποίες κρίθηκαν ότι διαθέτουν τα πιο αφιλόξενα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις γυναίκες.
Τα στοιχεία της έρευνας στηρίχθηκαν τόσο σε ομολογίες θυμάτων, όσο και σε στατιστικά της αστυνομίας και των υπηρεσιών υγείας. Κάτι ανάλογο με το μετρό της Κολωνίας υπάρχει σε πολλές πόλεις τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αυστραλία. Ειδικότερα στο Σίδνεϊ, στο μετρό υπάρχει η κίτρινη ζώνη, όπου φυλάσσεται από άνδρες της ασφάλειας και αστυνομικούς, ενώ τα βαγόνια διαθέτουν κάμερες. Εκεί, μπορούν να μπαίνουν γυναίκες και παιδιά, αλλά και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.

Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί τη σεξουαλική βία, είτε σε επίπεδο παρενόχλησης, είτε ξυλοδαρμού, είτε βιασμού. Το δείγμα της έρευνας ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς ερωτήθηκαν πάνω από 6.550 γυναίκες, σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν, καθώς ανάμεσα σε μεγάλα αστικά κέντρα σε χώρες που εκ των πραγμάτων επικρατεί η βία και η ανομία, υπάρχουν μστικά κέντρα από την Ευρώπη, όπως η Μόσχα, το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και η Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Δείτε τη λίστα με τις 16 πόλεις, που διαθέτουν το πιο «αφιλόξενο» σύστημα μεταφορών για τις γυναίκες...