08 Μαρτίου 2016

Εταιρεία ασφαλείας ανέλαβε τη φύλαξη ασυνόδευτων παιδιών στη Λέσβο


Με στόχο την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων από κυκλώματα διακινητών (traffickers), η G4S ανέλαβε τη δωρεάν φύλαξη της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Λέσβο, που δημιούργησε η οργάνωση ΜΕΤΑδραση, επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η λειτουργία της Δομής αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ελαχιστοποίηση (έως και εξάλειψη) του χρόνου παραμονής των ανηλίκων στα κέντρα κράτησης έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, για την ασφαλή συνοδεία τους από την ομάδα συνοδών της ΜΕΤΑδρασης σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων μόνιμου χαρακτήρα ανά την ελληνική επικράτεια.


Στο πλαίσιο αυτό, η G4S, με σημαντική εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας και σε αντίστοιχες περιστάσεις, έχει ως βασική μέριμνα την 24ωρη προστασία της Δομής και τη συνολική υποστήριξη της οργάνωσης σε θέματα ασφαλείας, ώστε η προσωρινή φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων να γίνεται σε έναν απόλυτα ασφαλή και προστατευμένο χώρο, μέχρι την οριστικοποίηση των διαδικασιών για τη συνοδεία τους.
Τονίζεται ότι η δομή φιλοξενίας αναμένεται να φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 300 ασυνόδευτα ανήλικα, κατά προτεραιότητα έως 15 ετών.