29 Μαρτίου 2016

Τρελή σπαζοκεφαλιά: Βρείτε πιο σχήμα δεν είναι μοναδικό

Ανάμεσα στα σχήματα της εικόνας βρίσκεται και ένα το οποίο είναι περιττό καθώς δεν έχει τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν τα άλλα

Η μόδα των γρίφων του Διαδικτύου φαίνεται ότι δεν θα μας αφήσει εύκολα, καθώς όπως όλα δείχνουν αποτελούν έναν ευχάριστο και γρήγορο τρόπο να ξεσκάσει κανείς για λίγα λεπτά της ώρας.

Το νέο κουίζ που κάνει τον γύρο το Ίντερνετ είναι αυτό της εικόνας μας, από το οποίο ζητείται να αφαιρέσετε το σχήμα που δεν έχει κάποιο μοναδικό στοιχείο.

Στην αρχή μοιάζει αρκετά δύσκολο και φαίνεται να αφορά τους πιο παρατηρητικούς από εμάς. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Δοκιμάστε το και αν δεν βρείτε την λύση, δείτε την απάντηση λίγο πιο κάτω











































Το σχήμα που δεν έχει κάποιο μοναδικό στοιχείο και είναι περιττό σ' αυτή την ομάδα είναι το πρώτο απ' όλα, το τετράγωνο στην επάνω αριστερή πλευρά. Και αυτό για τους εξής λόγους:

Υπάρχει ακόμα ένα τετράγωνο

Υπάρχει και άλλο σχήμα που έχει κόκκινο χρώμα

Υπάρχει ακόμα ένα σχήμα με περίγραμμα

Όλα τα υπόλοιπα έχουν μοναδικό ύψος και πλάτος, σε αντίθεση με το συγκεκριμένο τετράγωνο που είναι ίδιο με το σχήμα στην δεύτερη σειρά.

Ως εκ τούτου το μόνο από τα σχήματα της εικόνας που δεν είναι μοναδικό σε χαρακτηριστικά και δεν «ανήκει» στην συγκεκριμένη ομάδα είναι το πρώτο κόκκινο τετράγωνο με το μαύρο περίγραμμα.