09 Μαρτίου 2016

Οι οπαδοί της Λέστερ προκάλεσαν -κυριολεκτικά- σεισμό!

Για πρώτη φορά στην Βρετανία καταγράφηκε από τα επιστημονικά όργανα τέτοιο φαινόμενο «ποδοσφαιρικού σεισμού» - Ο Ρανιέρι κάνει... θαύματα

Η έκφραση είναι γνωστή και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους αθλητικούς σπορτκάστερς: «Οι οπαδοί προκαλούν σεισμό, ενώ η ομάδα τους σκοράρει, μπαίνει στο γήπεδο, παίρνει τη νίκη» - Σίγουρα, όλοι το έχουμε ακούσει και το αντιλαμβανόμαστε ως μια πετυχημένη (;) μεταφορά του λόγου.
Κι όμως, συνέβη και στην πραγματικότητα! Οι οπαδοί της Λέστερ στην Αγγλία προκάλεσαν πραγματικό σεισμό, που καταγράφηκε από τους σεισμογράφους των επιστημόνων, για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου και των... γεωλογικών αρχείων στο νησί.

Μια ομάδα από το πανεπιστήμιο της πόλης εγκατέστησε ειδικά για το σκοπό αυτό έναν σεισμογράφο κοντά στο γήπεδο, ο οποίος και κατέγραψε δόνηση μεγέθους 0,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την ώρα που ο Λεονάρντο Ουλόα της Λέστερ σκόραρε στο τελευταίο λεπτό το νικητήριο γκολ της τοπικής ομάδας, σε έναν αγώνα τον περασμένο Φεβρουάριο!


Οι ειδικοί περιέγραψαν το φαινόμενο ως «ξαφνική απελευθέρωση ενέργειας» και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται γύρω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αν και ολόκληρο το Λέστερ είναι πια πεπεισμένο πως... ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο προπονητής της ομάδας που την έχει οδηγήσει φέτος στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος... κάνει θαύματα!

Το γκολ που... έριξε το Λέστερ!