08 Μαρτίου 2016

Ο Άδωνις απαντάει στον Παππά: "Στο δια ταύτα δε λέει κουβέντα"

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, μεταξύ του Νίκου Παππά, και του Άδωνι Γεωργιάδη. Η αφορμή γι αυτή την κόντρα δόθηκε εξαιτίας της ερώτησης με θέμα την έρευνα του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, για τις τηλεοπτικές άδειες που είχε καταθέσει στον υπουργό Επικρατείας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης, δίνοντας τη δική του απάντηση στον κ. Παππά, μέσω του parapolitika.gr

Αναλυτικά η δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα parapolitika.gr

"Ο κ. Νίκος Παππάς είναι βαριά εκτεθειμένος. Αφού πρώτα ανακοίνωσε ο ίδιος, τον αριθμό των αδείων της αρεσκείας του (4) μετά ξόδεψε 20.000 ευρώ από τους έλληνες φορολογούμενους, για να αποκτήσει η απόφασή του, δήθεν υπόσταση. Στο δια ταύτα δεν έχει απαντήσει για τα κριτήρια επιλογής τα οποία παραμένουν άγνωστα. Την ώρα μάλιστα, που η μελέτη θα μπορούσε να γίνει δωρεάν από κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας με γραπτή του απάντηση προς τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται στην υπόθεση με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Ο υπουργός Επικρατείας, δηλώνει ότι τη μελέτη ανέθεσε στο Ινστιτούτου Η Γ.Γ. Ενημέρωσης ενώ το κόστος ανήλθε σε 20.000 ευρώ (απαλλάσσεται από ΦΠΑ) Παράλληλα, ο κ. Παππάς δικαιολογείται για το κόστος το οποίο επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της ΓΓ Ενημέρωσης ότι τάχα έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση του προϋπολογισμού της κατά 11,3% δηλαδή κατά 4,1 εκ ευρώ. Απαντώντας στις αιτιάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, για την απόφαση να επιλεγεί το συγκεκριμένο Ινστιτούτο - υπεραμύνεται της απόφασής του - με τον ισχυρισμό ότι η εν λόγω εμπειρογωνοσύνη αφορά "policy proposals" - και στη χώρα μας δεν υπάρχει αντίστοιχος φορέας που να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Υποστηρίζει δε ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην εμπλακούν Έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία, ενώ σπεύδει να εξάρει το έργο και το κύρος του Ινστιτούτου - αναφέρει έργα που έχει αναλάβει και παραθέτει παράλληλα τα ονόματα και σύντομα βιογραφικά των μελών που απαρτίζουν την Ομάδα Εργασίας της μελέτης.