16 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΙΓΑ! ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ! Καμμένος για ξεκάρφωμα: Να παραιτηθεί ο Μουζάλας-Δεν έχει την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση

Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει από την δήλωση του υπουργού Μεταναστευστικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα κατά την οποία αποκάλεσε την την ΠΓΔΜ… «Μακεδονία».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μέσω των social media ζήτησε την παραίτηση Μουζάλα.


Ούτε βήμα πίσω ο Καμμένος: Στην κυβέρνηση αυτή ο Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας

Αμετακίνητος από τη θέση του περί παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Mάλιστα αμφισβήτησε τους γενικότερους χειρισμούς του κ. Μουζάλα στο προσφυγικό.

"Ο κύριος Μουζάλας οφείλει αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Στην πολιτική και στη ζωή όποιος κάνει λάθος το πληρώνει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη στιγμή που φεύγει ο πρωθυπουργός για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη και συζητάμε τη διαγραφή του χρέους, να έχουμε δηλώσεις, οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες.

Να σας θυμίσω ότι ο κύριος Μουζάλας πριν από ένα μήνα είχε κάνει μία δήλωση για 150.000 πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για 50.000 και το μάζεψε. Μετά έκανε λόγο για ενσωμάτωση και πάει λέγοντας.

Από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένα βίντεο, στο οποίο υπουργός θα αναφέρει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία".

Ανέφερε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά την προβολή του βίντεο και ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε τίποτα καθώς δεν είχε προλάβει να δει την εκπομπή. "Του ζήτησα την παραίτηση Μουζάλα. Η σχέση μου με τον πρωθυπουργό είναι ειλικρινής".

"Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στηρίζοντας έναν υπουργό, ο οποίος έχει κάνει αυτό το τραγικό έγκλημα", πρόσθεσε με νόημα ο κύριος Καμμένος.

"Στην κυβέρνηση αυτή ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας".

Αναφέρθηκε επιπλέον στις παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ κατά το παρελθόν, όπως ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Δημήτρης Καμμένος και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, απαιτώντας ουσιαστικά να πράξει κάτι ανάλογο και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ -Στο τραπέζι ακόμα και το θέμα παραμονής τους στην κυβέρνηση

Ραγδαίες αναμένεται να εντός της ημέρας καθώς ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ για το θέμα του Γιάννη Μουζάλα.

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ είπε:
«Ο κ. Καμμένος ήταν σαφής. Εχει ζητήσει σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Το θέμα δεν είναι απλό, το να αποκαλεί ένας υπουργός την ΠΓΔΜ ''Μακεδονία'' ισοδυναμεί με ντε φάκτο αναγνώριση».

Στις επίμονες ερωτήσεις των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου για το αν τίθεται θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι δεν μπορεί η ίδια να δώσει απάντηση για το θέμα, ενώ όταν ρωτήθηκε αν βρίσκεται στους προβληματισμούς του κόμματος, απάντησε ξεκάθαρα «Ναι». Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί Σγουρίδης και Δημήτρης Καμμένος διευκόλυναν, στο παρελθόν, όταν είχε τεθεί θέμα, είχαν διευκολύνει με την παραίτησή τους. «Διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη έκφραση του κ. Μουζάλα», κατέληξε.

Επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Αμετακίνητοι στην θέση τους ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση μετά τον χαρακτηρισμό των Σκοπίων ως «Μακεδονία» παραμένουν οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με ανακοίνωση της εκπροσώπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου τονίζεται ότι οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύονται το όνομα «Μακεδονία».

Αναλυτικά η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει:

«Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας».