16 Μαρτίου 2016

ΦΩΤΟ-Τη μπάλα στην εξέδρα ο Σπήγκελ μόλις τον στρίμωξε ο Κύρτσος

Παίρνει διαστάσεις το θέμα που προέκυψε με την ονομασία των Σκοπίων, λόγω των δηλώσεων Μουζάλα. Η διένεξη πήρε και διεθνείς διαστάσεις, αφού ο διάσημος δημοσιογράφος των Financial Times και γνώστης της ελληνικής πολιτικής σκηνής Πίτερ Σπίγκελ πήρε θέση υπέρ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο Σπίγκελ υπερασπίστηκε τον Μουζάλα και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «το πρώτο στραβοπάτημα», επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

«Ενας από τους πιο αξιοσέβαστους διεθνώς υπουργούς της Ελλάδας, θα αναγκαστεί να παραιτηθεί επειδή άρθρωσε την λέξη «Μακεδονία»; έγραψε ο Πίτερ Σπίγκελ στο Τwitter.

«Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Ο Μουζάλας διακρίθηκε για την δουλειά του στην περίθαλψη προσφύγων πριν μπει στην κυβέρνηση» έγραψε ο Σπίγκελ.

Για να προσθέσει: «Η φήμη του Μουζάλα είχε καθιερωθεί πριν το κυβερνητικό πόστο. Εχει μια καριέρα βοηθώντας τους πρόσφυγες ως γιατρός με διεθνείς οργανισμούς».

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος των FT επικρίνει και την στάση του προέδρου της ΝΔ που ζητά την παραίτηση Μουζάλα: «Το πρώτο στραβοπάτημα του Κ. Μητσοτάκη;» διερωτάται ο Σπίγκελ.



Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, μέσω τουίτερ, έστειλε το δικό του μήνυμα στον Σπίγκελ:

Κύρτσος: «Αφού συγκινήθηκες τόσο πολύ με τις δηλώσεις Μουζάλα, δεν λες στην βρετανική κυβέρνηση να πάρει κάμποσους μετανάστες στη Μεγάλη Βρετανία;»

Με τον Σπήγκελ να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα: «Δεν είμαι Βρετανός...»