15 Μαρτίου 2016

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η βρώμα και τα σκουπίδια στην Ειδομένη

Εκτός από της αφόρητες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην Ειδομένη ένα εξίσου σημαντικό θέμα είναι και η απουσία μηχανισμών αποκομιδής των απορριμάτων όσων ζουν εκεί

Οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Ειδομένης και το θέμα της καθαριότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, που βρέθηκε σήμερα στην Ειδομένη.

«Στον καταυλισμό της Ειδομένης το πρόβλημα της καθαριότητας είναι μεγάλο. Ο δήμος αδυνατεί να αντεπεξέλθει καθώς δεν διαθέτει ούτε το απαιτούμενο προσωπικό ούτε τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι για την καθαριότητα στην Ειδομένη εντεταλμένος και υπεύθυνος είναι ο δήμος Παιονίας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα αυτό», ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης.

Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι το παραπάνω ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου κατά την επίσκεψη του κ. Μουζάλα στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα.