07 Μαρτίου 2016

ΝΔ: Πριν κάνουν δηλώσεις ας κοιτάνε πρώτα τους καθρέφτες του Μαξίμου

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για ομάδα εξουσίας που έχει φέρει τη χώρα στη σημερινή, όπως είπε, τραγική κατάσταση και που αγνοεί τα στοιχειώδη, απαντώντας σε ανακοίνωση της Γεροβασίλη που επιτέθηκε στον Κυριάκο.

Ανέφερε, επίσης, ότι ακόμα και ένας πρωτοετής Διεθνών Σχέσεων έχει μάθει ότι οι απαιτητικοί στόχοι που θέτει η αντιπολίτευση είναι διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια μιας κυβέρνησης για να διεκδικήσει -αν βέβαια μπορεί- περισσότερα για το εθνικό συμφέρον.

«Αυτό το τόσο απλό, αδυνατούν να το καταλάβουν οι "απίθανοι σύμβουλοι" του Μαξίμου και καταφεύγουν πάλι σε ύβρεις», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε:

«Απίστευτη "μικρότητα" και "εθνική ανευθυνότητα" είναι να ακυρώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μια εθνική στρατηγική, μιλώντας για "τρόικα εσωτερικού" και για δήθεν "ακροδεξιές ατζέντες", λίγες ώρες μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».

Πυρά Γεροβασίλη σε Μητσοτάκη: Υιοθετεί διαρροές που διαψεύδονται και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια

Με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ άλλων και για “εθνική ανευθυνότητα” η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που νωρίτερα με δηλώσεις του είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το προσχέδιο συμπερασμάτων που είχε δει το φως της δημοσιότητας...
“Αποτελεί ένδειξη απίστευτης μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί διαρροές, οι οποίες μετά από λίγο διαψεύδονται, υπονομεύοντας την ελληνική προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του” αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Real είχε εκτιμήσει πως το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις τις οποίες από κοινού συμφωνήσε με τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν κάνει σχόλια σε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «το προσχέδιο περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή». Όπως είπε, «η ΝΔ από την πρώτη στιγμή, έχει τηρήσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχει αναζητήσει πλαίσιο συναίνεσης και με τη δική της στρατηγική έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε γραμμή ρεαλισμού και κοινής λογικής», ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το δίλημμα «ανθρωπισμός ή ακροδεξιά» του πρωθυπουργού στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς απολύτως καμία μέριμνα; Είναι ανθρωπισμός η μέχρι χθες εικόνα της πλατείας Βικτωρίας;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους διχαστικά διλήμματα δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο. «Μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς υπάρχει κοινή λογική», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως στη ΝΔ δεν υπάρχει ακροδεξιά.

“Η εθνική θέση που πρέπει να συζητήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι να υπάρχει ένα δεσμευτικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες Αυτό πρέπει να διεκδικήσει”, είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως όταν πήγε στο ΕΛΚ έδωσε μάχη απέναντι στην Αυστρία υπερασπιζόμενος την εθνική μας θέση. “Φώναξα πρώτος την πρέσβειρα της Αυστρίας για να κάνω διάβημα διαμαρτυρίας όταν το ΥΠΕΞ κοιμόταν. Ασκήσαμε δριμύτατη κριτική στον Σλοβάκο Πρωθυπουργό. Βάλαμε πλάτη στην εθνική προπάθεια και υπονοούμενα ότι η ΝΔ συνδέεται με ακραία κόμματα είναι βαθύτατα προσβλητικές”, είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι ο ελάχιστος κοινός τόπος συμφωνίας, είναι ο πήχης που βάλαμε στον κ. Τσίπρα. “Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα περάσει πάνω ή κάτω από τον πήχη. Είναι λογικό να διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις. Θα συνεχίζουμε να ασκούμε δριμύτατη κριτική βλέποντας την Κυβέρνηση να έχει εκχωρήσει τη διαχείριση της κρίσης στις ΜΚΟ” τόνισε χαρακτηριστικά.