29 Μαρτίου 2016

Αεροπειρατεία Κύπρος: Ερωτική απογοήτευση η αιτία

Ο αεροπειρατής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρώην συζυγό του, η οποία έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της ΛάρνακαςΝέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία που είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Πίσω από την αεροπειρατεία κρύβεται ένα ερωτικό θρίλερ, καθώς ο αεροπειρατής τα έκανε όλα για να έρθει σε επαφή με την κύπρια πρώην σύζυγό του Μαρίνα Παράσχου. Η γυναίκα εντοπίστηκε και έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στον πύργο ελέγχου από όπου μιλάει με τον δράστη τηλεφωνικά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής και η Μαρίνα Παράσχου που διαμένει στο χωριό Ορόκλινη ήταν παντρεμένοι και έχουν τέσσερα παιδιά. Ο άντρας έμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994, οπότε και πήραν διαζύγιο. Μάλιστα με τη Μαρίνα Παράσχου είχε αποκτήσει 5 παιδιά εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε πριν μερικά χρόνια σε δυστύχημα.

Ο άντρας είναι Αιγύπτιος και φέρεται να ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 51 χρονών, και συνεργάτης καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ατλάντα στις ΗΠΑ. Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή. Ωστόσο ακόμα το όνομα Σαμάχα δεν είναι βέβαιο. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής δεν λέγεται έτσι αλλά το όνομα ανήκει σε επιβάτη και δεν πρόκειται για καθηγητή κτηνιατρικής αλλά για Αιγύπτιο αξιωματούχο. Κατά πληροφορίες το όνομά του είναι Σελίχ Ελτίμ Μουσταφά, ενώ αναφέρουν ξανά ότι ο δράστης είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.



Ο δράστης έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στην πρώην γυναίκα του. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου.

Η στιγμή που ο αεροπειρατής δίνει το γράμμα

Ο αεροπειρατής αρχικά φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να απειλεί ότι θα τα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά εντός του αεροσκάφους. Επιβάτες που απελευθερώθηκαν ανέφεραν ότι ο άντρας κρατούσε κάτι σαν πιστόλι. Πηγές του protothema.gr αναφέρουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο αεροπειρατής δεν μεταφέρει εκρηκτικά καθώς το χέρι του είναι συνεχώς κλειστό και φαίνεται να κρατάει κάτι.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Πριν από λίγο απελευθερώθηκαν ακόμα 2 επιβάτες και αυτή τη στιγμή στο αεροπλάνο έχουν μείνει τρεις επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Η στιγμή της απελευθέρωσης των επιβατών




Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (αρχικά ήθελε να πάει Τουρκία, αλλά δεν έφταναν τα καύσιμα) καθώς ένας επιβάτης απείλησε τον πιλότο. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Οι πρώτες εικόνες από το αεροσκάφος



Μανώλης Καλατζής 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η δήλωση του Αναστασιάδη για την αεροπειρατεία
Στο περιστατικό της αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδεχόμενος τον Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι οι κυπριακές αρχές κάνουν τα πάντα ώστε όλοι να αφεθούν ελεύθεροι και να είναι ασφαλείς. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία και χαριτολογώντας είπε ότι "όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα".