09 Μαρτίου 2016

Κράξιμο και στη Βουλή για τον Dr Tsirpas: «Θα τους διδάξει πώς κλείνουν οι τράπεζες»-Ακόμα γελάνε με την απάντηση Σταθάκη

Η αναγόρευση του Αλέξη Τσίπρα σε επίτιμο διδάκτορα πολιτικής οικονομίας στην Τουρκία προκάλεσε σήμερα στη Βουλή τα ειρωνικά σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και την αιχμηρή απάντηση δύο υπουργών.

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα 
Πρώτος τη συζήτηση ξεκίνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος λέγοντας «συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα που αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα ιδιωτικού πανεπιστημίου, θα γίνει διδακτορικό για τα ψέματα που έχει πει και θα τον βοηθήσουν σε αυτό και άλλα στελέχη  που έχει όπως η κ. Τζάκρη, ο κ. Κουρουπλης.  Θα του πουν πολλά».

Εξίσου αιχμηρός ήταν και ο βουλευτής του ποταμιού Γιώργος Αμυράς : «Εχουν χιούμορ οι γείτονες, αναγόρευσαν τον κ. Τσίπρα σε διδάκτορα, θα τους διδάξει πως κλείνουν οι τράπεζες και πως βουλιάζει η οικονομία».

Ο Γιάννης Βρούτσης από την πλευρά της ΝΔ αναφέρθηκε στην συνεργασία ελληνικού και τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων. «Ο πρωθυπουργός κάνει δημόσιες σχέσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Καλά κάνει, τον αναγόρευσαν σε επίτιμο διδάκτορα, αλλά είναι δυνατόν να κάνουμε συμφωνία για την ελευθεριά του Τύπου με τη Τουρκία, με την Τουρκία;  είναι δυνατόν;

 Η απάντηση των υπουργών
Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Αμανατίδης μίλησε για ανώφελη καταστροφική κριτική και ειρωνείες που δείχνουν ένδεια επιχειρημάτων, ενώ με ειρωνικό τρόπο στην αντιπολίτευση απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης. «Υπάρχουν πολλά διδακτορικά στις αλήθειες και στα ψέματα από τη πολυετή διακυβέρνηση της χωράς από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα σας παραπέμψω λοιπόν στη σχετική βιβλιογραφία».

Ο κύριος Σταθάκης σχολίασε και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας Δεν θα γινόταν πότε διδάκτορας στην Ελλάδα διότι δεν συμφωνεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Το πανεπιστήμιο είναι θεσμός του επιμελητηρίου της Σμύρνης, δεν είναι ιδιωτικό, είναι επιμελητηριακό, η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έγινε και έκλεισε».