16 Μαρτίου 2016

Ένοχος δήλωσε στο δικαστήριο ο χάκερ που «έγδυσε» την Jennifer Lawrence και την Kate Upton

Αποκάλυψε στο δικαστήριο πώς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των celebrities για να κλέψει τις τολμηρές φωτογραφίες και τα βίντεο

Ο Ryan Collins δήλωσε σήμερα ένοχος στο δικαστήριο για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διαρροή δεκάδων γυμνών φωτογραφιών celebrities στο διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2014, ένα σκάνδαλο που έγινε ευρέως γνωστό ως... «The Fappening».

Ο 36χρονος χάκερ παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους λογαριασμούς Gmail και iCloud πάνω από 100 ατόμων (στο μεγαλύτερο μέρος τους γυναίκες από τον κόσμο της σόουμπιζ) με σκοπό να βρει υλικό προσωπικής φύσης. Ωστόσο, αν και ομολόγησε ότι απέκτησε παράνομη πρόσβαση στο εν λόγω υλικό, αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη διαρροή του online και τη δημοσίευσή του στο forum 4Chan, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Ο επινοητικός χάκερ αποκάλυψε ότι είχε καταφέρει να αποσπάσει από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω λογαριασμών, μεταξύ των οποίων η διάσημη ηθοποιός Jennifer Lawrence και το χυμώδες μοντέλο Kate Upton, τους κωδικούς και τα user name τους, στέλνοντάς τους ψεύτικα e-mail, δήθεν από την Google και την Apple. Αυτή η διαδικασία (γνωστή ως Phising) επίτρεψε στον Collins να μπει στους λογαριασμούς τους και να βρει προσωπικές, τολμηρές φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, o Collins αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εφόσον βέβαια το δικαστήριο θα πιστέψει τους ισχυρισμούς του ότι δεν διέρρευσε ο ίδιος τις φωτογραφίες online. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή αποδειχθεί ότι εκείνος δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο forum, μπορεί να καταδικαστεί και σε κάθειρξη πέντε ετών.