09 Μαρτίου 2016

ΓΥΦΤΟΣ! Ο large Νταβούτογλου έφαγε ψαράκι αλλά στους άλλους κέρασε... κεμπάπ

Ανατολίτης είναι, είναι και κιμπάρης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Και το απέδειξε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία την περασμένη Δευτέρα (07.03.2016) στις Βρυξέλλες. Τι έκανε; Παρήγγειλε και μοίρασε κεμπάπ!

Όχι στους Ευρωπαίους αρχηγούς. Εκείνους τους άφησε να φάνε ψαράκι (όπως και ο ίδιος) για να τους "πέσει" ελαφρύ και να μπορέσουν να... χωνέψουν εύκολα και τα όσα τους «σέρβιρε» κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τις απαιτήσεις (οικονομικές και μη) της Τουρκίας στο προσφυγικό.

Τα λαχταριστά κεμπάπ είχαν την τύχη να τα φάνε τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας. Με εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος στο επίσημο γεύμα έφαγε συναγρίδα, έγινε παραγγελία σε τουρκικό κεμπαπτζίδικο των Βρυξελλών.

Και τι παραγγελία: μαμούθ! 40 πακέτα σις κεμπάπ παρήγγειλε ο Νταβούτογλου και μοιράστηκαν στα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης. Όσο για τις αποστολές των άλλων χωρών, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης; Περιορίστηκαν σε κανα τοστάκι ή σάντουιτς με γαλοπούλα. Αλλά είπαμε, στην Ευρώπη έχουμε λιτότητα...