05 Μαρτίου 2016

Ανοίγει και πάλι η υπόθεση O.J. Simpson 22 χρόνια μετά

Εντοπίστηκε μαχαίρι θαμμένο σε έκταση ιδιοκτησίας του - Έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το όπλο του εγκλήματος

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση του διάσημου αθλητή και ηθοποιού O. Τζει. Σίμπσον, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το φόνο της πρώην συζύγου του και του φίλου της.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Άντζελες οι αξιωματικοί διενεργούν έρευνα σε μαχαίρι που βρέθηκε θαμμένο σε ιδιοκτησία που ανήκε στον Σίμπσον, το οποίο εντοπίστηκε πριν χρόνια από εργάτη όταν η κατοικία του αθλητή κατεδαφίστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη της έκτασης, το 1998.

Ο εργάτης παρέδωσε το μαχαίρι σε έναν αξιωματικό που δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, αλλά, όπως επισημαίνουν αμερικανικά δημοσιεύματα, ο τελευταίος δεν το παρέδωσε στο αρμόδιο τμήμα, καθώς σχεδίαζε να… το τοποθετήσει σε κορνίζα στην κατοικία του.

Τα πλάνα να διακοσμήσει το σπίτι του με αυτό, όμως, κατέρρευσαν όταν ζήτησε από συνάδελφό του να αναζητήσει τον κωδικό της υπόθεσης του φόνου για να τον χαράξει στην κορνίζα!

Το τμήμα του Λος Άντζελες, λοιπόν, ενημερώθηκε πριν λίγο καιρό για την ύπαρξη του μαχαιριού και τώρα διενεργείται έρευνα, τα στοιχεία της οποίας ενδέχεται να αποδεικνύουν την ενοχή του Σίμπσον.

Επισημαίνεται πως ο αθλητής είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες για το φόνο της Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του φίλου της Ρόναλντ Γκόλντμαν το 1994, λόγω αμφιβολιών, παρότι πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπό του τον δολοφόνο.

Τώρα, λοιπόν, το τμήμα ανθρωποκτονιών διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν φέρει ίχνη DNA που να σχετίζονται με το θάνατο των Μπράουν και Γκόλντμαν, οι σοροί των οποίων έφεραν πολλές μαχαιριές.

Βέβαια, εκπρόσωπος του τμήματος δήλωσε πως την περίοδο μετά τις δολοφονίες είχαν βρεθεί πολλά μαχαίρια, τα οποία δεν έφεραν ίχνη που να συνδέονται με την υπόθεση.

Όταν ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη, ένα μαχαίρι με λάμα 15 εκατοστών είχε απασχολήσει για πολύ καιρό τους εισαγγελείς, καθώς αρχικά θεώρησαν ότι με αυτό ο δολοφόνος σκότωσε τα θύματά του.

Ωστόσο, ύστερα από τη σύγκριση της λάμας και τα τραύματα στα άψυχα σώματα της πρώην συζύγου του Σίμπσον και του φίλου της, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν ήταν το όπλο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, ένα γάντι που έφερε ίχνη από αίμα είχε προβληματίσει τους αστυνομικούς καθώς εκτιμούσαν πως το είχε φορέσει ο δολοφόνος, αλλά έντονες συζητήσεις είχαν σημειωθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με το αν ταίριαζε απόλυτα στο χέρι του Σίμπσον.

Τελικά, ο αθλητής απαλλάχθηκε το 1995 από τις κατηγορίες προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στο περιβάλλον των θυμάτων.

Επισημαίνεται πως ανεξαρτήτως της έκβασης της έρευνας για το μαχαίρι, δε μπορεί να δικαστεί δύο φορές για την ίδια υπόθεση, ενώ υπενθυμίζεται πως το 2008 ο 68χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τουλάχιστον εννέα χρόνια κάθειρξη στη Νεβάδα με την κατηγορία της απάτης.

Φωτογραφία με τα δύο θύματα