21 Μαρτίου 2016

Tι έκρυβε κάτω από τo παντελόνι του ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ;

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ καθώς την ώρα της σύλληψής του στο Μολεμπέκ των Βρυξελλών με τις αρχές να τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα, κάτω από το μαύρο παντελόνι του, εξείχε ένα χαρτί το οποίο αποκαλύφθηκε την ώρα που στραβοπάτησε.
«Πρόκειται για ένα νέο τρομοκρατικό σχέδιο;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία παραθέτει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα της.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, ένα λευκό χαρτί γλιστρά από το παντελόνι του Γαλλομαροκινού Αμπντεσλάμ, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούν στο τμήμα για ανάκριση.

«Μήπως αυτό το χαρτί προσδίδει τις επόμενες κινήσεις του ή τους συνεργούς του;», σημειώνει η εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει η Βild, το μυστηριώδες σημείωμα μπορεί να αναφέρει τη λίστα των επόμενων τρομοκρατικών στόχων ή τους συνεργούς τους, με τους οποίους ο Αμπντεσλάμ σχεδίαζε να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενου τρομοκράτη στην Ευρώπη, η Ιντερπόλ κάλεσε τα κράτη μέλη της να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο απόδρασης συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχους αποκάλυψε στην βρετανική εφημερίδα L' Express ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν παρεισφρήσει στην Γηραιά Ήπειρο ανάμεσα στους πρόσφυγες κι ετοιμάζονται να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.


Ο ίδιος επισημαίνει ότι μία μυστική υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Κλοντ Μονικέ, δημοσιογράφο, πρώην κατάσκοπο και νυν γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Στρατηγικών Πληροφοριών και Ασφάλειας, πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους ενδεχομένως να υπάρχει και στην Ελλάδα.

Στη μυστική υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρει ο Μονικέ, τα μέλη της κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την ταυτότητά τους. Ανάμεσά τους είναι και Ευρωπαίοι τζιχαντιστές.

«Ακόμα κι είναι μόνο 20 ή 25 παραμένει ένα μεγάλο νούμερο. Πιστεύουμε ότι έχουν επιλεγεί και οργανωθεί από την υπηρεσία ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους. Οι περισσότεροι είναι από την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν πάει στη Συρία κι έχουν επιστρέψει. Αυτοί οι άνδρες είναι ηλικίας 40 ετών και ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ με πραγματική εξειδίκευση στον χειρισμό όπλων και εκρηκτικών», επισημαίνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών υποδηλώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα.