15 Απριλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Κάλυψη στον Πολάκη από τον Τσίπρα-Κυριάκος: Σε καλώ έστω και τώρα να καταδικάσεις την απαράδεκτη κουβέντα

Φυσικά ο Τσίπρας δεν απάντησε στον Κυριάκο για το «τρία μέτρα κάτω από το χώμα»

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
«Πρέπει να σας πω ότι μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι επιλέξατε να ξεκινήσετε την τοποθέτησή σας κάνοντας μία αναφορά στη θλιβερή φράση την οποία εκστόμισε ο κ. Πολάκης, χωρίς να την καταδικάσετε», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Σας ζητώ, λοιπόν, έστω και τώρα, αυτή την απαράδεκτη κουβέντα να την καταδικάσετε δημόσια και να μην χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση για να διαστρεβλώνετε τα δικά μου επιχειρήματα».

Πόσες λίστες Λαγκάρντ και πόσους Παπασταύρου μπορεί να καταναλώσει η κοινωνία

«Πόσες λίστες Λαγκάρντ και πόσους Παπασταύρου μπορεί να καταναλώσει πια η ελληνική κοινωνία» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Δεν θα απαντήσω εγώ για τον κ. Παπασταύρου αλλά η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη» σημείωσε και τόνισε ότι «κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του».

«Σας εγκαλώ γιατί πολιτικοποιώντας μια υπόθεση, ασκείτε έμμεση πίεση στο δικαστήριο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:


Κάλυψη στον Πολάκη από τον Τσίπρα

Πλήρη κάλυψη στον κ. Παύλο Πολάκη για τις άθλιες δηλώσεις του αλλά και στους Γιώργο Σταθάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη για τα προβληματικά τους πόθεν έσχες έδωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνάψει δανειακές συμβάσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ βάζοντας υποθήκη το κτήριο όπου στεγάζονται τα κομματικά γραφεία στην Κουμουνδούρου.

«Μας λέτε ότι θέλουμε να σας βάλουμε 3 μέτρα κάτω απο την γη» είπε απαντώντας στην αναφορά που έκανε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις Πολάκη για να προσθέσει «όμως κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να βάλουν 3 μέτρα κάτω από την γη το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να θάψουν τα σκάνδαλα Siemens και λίστας Λαγκάρντ».  Αναφορικά με την κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις υποθέσεις Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ και 38 ακίνητα στο πόθεν έσχες του, ο κ. Τσίπρας είπε «συγκρίνετε τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής με την υπόθεση Σταθάκη. Προσπαθείτε να κάνετε άθλιο συμψηφισμό. Λέτε πως  είναι ίδιο η συμμετοχή σε λίστες με την παράληψη στο πόθεν έσχες που εξετάστηκε. Η επιτροπή πόθεν έσχες - στην οποία δεν μετέχουν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλα και δικαστικοί - για την υπόθεση Σταθάκη και Φλαμπουράρη απεφάνθη και τις έβαλε στο αρχείο. Η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη. Ένα στέλεχος της ΝΔ μειοψήφησε και από τους 6 μόνο 2 ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έρχεστε ξανα και ξανά με άθλιο τρόπο να κάνετε συμψηφισμό με μια καθαρή υπόθεση».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των υψηλών κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα είχε μικρά εκλογικά ποσοστά και άρα μικρό μερίδιο χρημάτων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε υποθήκη τα γραφεία του στην Κουμουνδούρο για το δάνειο. Εσείς τι υποθήκη βάλατε; Απαντήστε στον λαό; Συγκρίνετε το δανεισμό 200 εκατ. ευρώ με δανεισμό με υποθήκη και εξασφαλίσεις της τάξης των 8 εκατ. ευρώ;» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Το ερώτημα είναι αν εξυπηρετούνται τα δάνειά σας. Ελάτε να βάλουμε ορκωτούς λογιστές στα ταμεία σας και στα ταμεία μας. Να μας βγάλετε όμως και τα τιμολόγια του κ. Μαυρίκου».