26 Απριλίου 2016

Η «Καθημερινή» κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή αφού τα κομμούνια έτρεχαν νυχτιάτικα να μπλοκάρουν την έκδοσή της

Μέσα σε τρία sms η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων αυτοαναιρέθηκε με αφορμή την απεργία στο χώρο των ΜΜΕ.

Αρχικά, η ΕΣΗΕΑ που επιχείρησε να διαφυλάξει την απεργία των ΜΜΕ, ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα τα μέλη της (16:44):
«Συνάδελφοι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα μέλη της Ένωσης να έρθουν τώρα στην ΕΣΗΕΑ για να περιφρουρήσουν την απεργία. Ετοιμάζουν απεργοσπαστικά φύλλα».


Λίγο αργότερα ωστόσο, (19:51) έστειλε νέο sms, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος:

«Συνάδελφοι η απεργία συνεχίζεται κανονικά κανένα φύλλο δεν κυκλοφορεί. Μην πιστεύετε την παραπληροφόρηση».

Στις 21:44 τελικώς, φάνηκες ότι οι αρχικές πληροφορίες ήταν οι σωστές. Ετσι, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΣΗΕΑ έστειλε νέο γραπτό μήνυμα:
«Όλοι τώρα στο Κορωπί στη διασταύρωση Βασ.Κωνσταντίνου και Βάρης Κορωπίου όπου τυπώνονται 3 απεργοσπαστικά φύλλα. Συνάντηση στα Everest Κορωπίου».


Τελικώς, λίγο μετά τις 23:00 40 με 50 συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ εισέβαλαν σε πιεστήρια στο Κορωπί και απέτρεψαν την έκδοση τριών απεργοσπαστικών φύλλων. Πρόκειται για τις εφημερίδες Sportday, Πρωταθλητή και Γάτα.

Η «Καθημερινή» κυκλοφόρησε σήμερα σε ψηφιακή μορφή

Η χθεσινή κινητοποίηση των μελών της ΕΣΗΕΑ να εισβάλουν σε τυπογραφείο προκειμένου να μην τυπωθούν εφημερίδες μπορεί να εμπόδισε την έντυπη εκδοσή τους, κάποιες από αυτές όμως πήραν την απόφαση να βγουν σε ηλεκτρονική μορφή.
Έτσι, η «Καθημερινή» μέσω της σελίδας της στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ηλεκτρονικά. «Η Καθημερινή κυκλοφορεί σήμερα μόνο σε ψηφιακή μορφή, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει πραγματικό κενό ενημέρωσης σε μία περίοδο, κατά την οποία στη Βουλή συζητείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με συνολικό λογαριασμό 3 δισ. ευρώ και παράλληλα κρίνεται η πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», αναφέρει η εφημερίδα στη σελίδα της.


Ηλεκτρονικά κυκλοφόρησε και το φύλλο της SportDay.