29 Απριλίου 2016

ΦΩΤΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Τούρκοι υποχρέωσαν Έλληνα καπετάνιο να αλλάξει σημαία-Απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά στις Οινούσσες!

Απίστευτη πρόκληση από τουρκικό περιπολικό στο Αιγαίο το οποίο υποχρέωσε σκάφος στο οποίο επέβαιναν Ροδίτες σε έλεγχο, ανοιχτά του ακρωτηρίου Αλωπός, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, το σκάφος κινούνταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Στο ελληνικό πλοιάριο επέβαιναν 6 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας από τη Σύμη και είχε προορισμό το λιμάνι της Ρόδου. Το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, ζήτησε από τον Έλληνα κυβερνήτη να σταματήσει για τυπικό έλεγχο όπως κι έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» οι Τούρκοι ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί και καθησυχαστικοί, προφανώς επειδή στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά, αλλά ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους, όταν είδαν ότι η τουρκική σημαία που υπήρχε στο διερχόμενο σκάφος ήταν φθαρμένη.

«Να έχετε περισσότερο σεβασμό στα σύμβολά μας, δεν επιτρέπεται αυτή η σημαία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» ήταν η σύσταση του Τούρκου Αξιωματικού, προς τον κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του και του έφεραν μια καινούργια σημαία, την οποία ο ίδιος έβαλε στον ιστό του σκάφους όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία.

Η όλη διαδικασία ελέγχου, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα.



Οινούσσες: Τούρκοι απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά!

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα - Ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να συλλάβει αλιέα που έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα - Χρειάστηκε παρέμβαση κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού - Συνεχίζονται και οι υπερπτήσεις στις Οινούσσες

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά! 

Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία και μισήτο μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά! 

Το λιμενικό δεν μπόρεσε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χώρικα ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στον κλάδο επιχειρήσεων του ΓΕΝ ενημέρωναν σε απευθείας χρόνο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σημερινό επεισόδιο στις Οινούσσες, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό. 

Παραλλήλως με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο, τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 έκανε συνεχείς χαμηλές πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος.