28 Απριλίου 2016

Παπαδημούλης επιβεβαιώνει τον Άδωνι: Καθυστέρηση στην αξιολόγηση ή εμπλοκή ανεβάζει τον λογαριασμό


[Άρα και η μέχρι τώρα καθυστέρηση ανέβασε το λογαριασμό στα 9 δις... όπως λέει ο Άδωνις... άρα αν το Δεκέμβριο του 2014 είχατε αφήσει τον Σαμαρά να πάρει τα μέτρα 1 δις του μέιλ Χαρδούβελη δεν θα χρειάζονταν άλλα μέτρα και θα είχαμε βγει από τα μνημόνια... καταλάβατε γίδια;]

«Αν καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ή υπάρξει εμπλοκή και πάμε σε θρίλερ, τότε κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός θα ανεβαίνει» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «τις τελευταίες ώρες ακούμε δηλώσεις όλων σχεδόν των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλούν για λύση μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό επιδιώκει και επιθυμεί και η ελληνική κυβέρνηση... Οι παίκτες και οι παράγοντες που επηρεάζουν το πρόβλημα, που θέλουν λύση και δεν ποντάρουν στην εμπλοκή, στην αστάθεια, στην αναμπουμπούλα, την οπισθοδρόμηση, είναι πολύ περισσότεροι από όσους θα ήθελαν να ζήσουμε τις αναταράξεις του περασμένου καλοκαιριού. Αυτό οφείλεται στο ότι το συμφέρον και της Ευρώπης και της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση και εμπλοκή στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωζώνης σε μια κρίσιμη στιγμή που υπάρχουν πολλοί "πονοκέφαλοι", προσφυγικό, Brexit κ.λπ.. Δυστυχώς υπάρχουν και ορισμένοι που ποντάρουν στην αστάθεια...».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε: «Αυτήν τη στιγμή προέχει να κλείσει η αξιολόγηση, να μπούμε σε μια κανονικότητα και να επιστρέψει η οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αν κλείσει αυτός ο κάβος, νομίζω ότι και ως κόμμα και ως κυβέρνηση θα πρέπει να "κάνουμε ταμείο" και να προχωρήσουμε σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις και βελτιώσεις που είναι απαραίτητες. Κατά τ' άλλα, ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται και είναι προνόμιο του πρωθυπουργού».