16 Απριλίου 2016

«Αιχμές» Θεοδωράκη για χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βενεζουέλα

Αιχμές για τις πηγές χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε χθες, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αποκαλύψεις ισπανικών μέσων ενημέρωσης για τη χρηματοδότηση του «αδερφού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, Podemos, από την κυβέρνηση Τσάβες στη Βενεζουέλα.

Εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα, ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε, λέγοντας ότι τη Βενεζουέλα είχαν επισκεφθεί κατά το παρελθόν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι κ.κ. Δούρου και Ήσυχος, ενώ αναφέρθηκε και σε επίσκεψη του ξαδλερφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, τον περασμένο Απρίλιο, «αναζητώντας», όπως είπε χαρακτηριστικά, «εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως έλεγαν τότε κάποιοι».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού «καυτηρίασε» το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, σε μια χώρα όπου «ακόμα και το χαρτί τουαλέτας το παίρνεις με δελτίο», και αναφέρθηκε, κλείνοντας, στην παραίτηση του επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού των Podemos, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έλαβε χρήματα από κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, για... συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Δεν παρέλειψε, δε, να σχολιάσει το γεγονός ότι η κομματικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδα «Αυγή», έσπευσε να βγάλει το συμπέρασμα ότι η υπόθεση χρηματοδότησης των Podemos από την κυβέρνηση Τσάβες είναι ανυπόσταση, την ώρα που εφημερίδες όπως η «Liberation», την οποία επικαλέστηκε, μιλούσαν ανοιχτά για σκάνδαλο.