08 Απριλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση στον Πειραιά: «Μη φύγετε» λέει νέο σημείωμα

«Ξέφραγο αμπέλι» συνεχίζει να είναι το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η ανεξέλεγκτη διακίνηση φυλλαδίων, και κατά συνέπεια η παραπληροφόρηση των μεταναστών, από λογής – λογής «αλληλέγγυους» δίνει και παίρνει χωρίς οι αρχές να (αντι)δρουν.

Ένα νέο σημείωμα στην αραβική γλώσσα που μοιράστηκε την Πέμπτη, μετά το συσσίτιο, καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μη φύγουν από το λιμάνι, προτρέποντάς τους «να παραμείνουν ενωμένοι για να πολεμήσουν για την ελευθέρια τους»

Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα που μοίρασαν άγνωστοι, χωρίς κανείς από τις αρχές να τους εντοπίσει, τονίζεται στους μετανάστες ότι όσο «μένουν στο λιμάνι δεν θα τους ξεχάσει κανένας και θα τους βοηθά ο κόσμος».

Η «φάμπρικα» παραπληροφόρησης που έχει στηθεί και στον Πειραιά, (ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται επίσης στην Ειδομένη και στα νησιά) καθιστά πιο δύσκολο το έργο των σοβαρών ΜΚΟ, των αρχών και των μεταφραστών που προσπαθούν όλο το τελευταίο διάστημα να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν για να έχουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας εκεί όπου θα μεταφερθούν. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ορισμένοι (700) μετανάστες απλώς μεταφέρθηκαν από την πύλη Ε3 στην Ε1.

Στο μεταξύ, μέσα σε 3 λεωφορεία, έξω από το κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά, παραμένουν από την Πέμπτη το μεσημέρι 178 πρόσφυγες από τη Συρία, καθώς αρνούνται να περάσουν μέσα στη δομή. Η κατάσταση είναι τεταμένη, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται έντονα, με την υποστήριξη των συμπατριωτών τους, που έχουν ήδη εγκατασταθεί στις σκηνές και τους αποτρέπουν να μπουν στον χώρο όπου είναι κακές οι συνθήκες διαβίωσης, όπως υποστηρίζουν.

Νέα διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συγκαλείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μάξιμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, καταγγέλλοντας ότι μετανάστες σταματούν Έλληνες και τούς ζητάνε ταυτότητα.

ΠΗΓΗ: skai.gr