11 Απριλίου 2016

Όσο οι Σκοπιανοί μας παίρνουν στο ψιλό και χτίζουν συμμαχίες, εμείς πετάμε αριστερές κορώνες!

Του Δημήτρη Καλλογιάννη

Στην Ειδομένη, ο καταυλισμός  θα γίνει πεδίο μεγάλων συγκρούσεων. Αργά ή γρήγορα θα πέσουν κορμιά, όταν πια δεν θα δίνεται καμία ελπίδα για κανέναν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαθλιωμένοι, χαμένοι, απελπισμένοι αλλά μέχρι τώρα κάποιοι προσπαθούν να συντηρούν τις ελπίδες τους. Τους λένε ψέματα, τους κοροιδεύουν και το ελληνικό κράτος δεν σπεύδει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση,
Επόμενο είναι λοιπόν, να ενισχύεται μέρα με τη μέρα, η προσδοκία τους για το μέλλον, επειδή δεν έχουν σε τι άλλο να πιστέψουν. Όταν όμως κάποια μέρα έρθει το απόλυτο αδιέξοδο, δεν θα ξέρουν πως να αντιδράσουν.

Χθες, οι πρόσφυγες προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τα Σκόπια. Μάλλον έχασαν τον έλεγχο και θεώρησαν ότι μπορούν να το κάνουν. Ίσως και να τους παρακίνησαν οι καλοθελητές που διακινούν «πληροφορίες» για την μετακίνησή τους στην Γερμανία. Που ήθελαν όμως να πάνε; Είναι δεδομένο πλέον, ότι ο ρόλος που έχουν αναλάβει οι δυνάμεις της Fyrom δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε να αποδείξουν ότι είναι οι φύλακες, οι ακρίτες της Ευρώπης.

Οι Σκοπιανοί ξέρουν καλά ότι στο μέλλον, θα εξαργυρώσουν  την σημερινή τους πολιτική στάση με ανταλλάγματα στα τραπέζια της ΕΕ. Έτσι χτίζονται οι «φιλίες» μεταξύ των κρατών και όχι με συνθήματα και αριστερές ανοησίες.

Ανέλαβαν λοιπόν, δράση και έδειξαν ότι στη χώρα τους είναι οι ίδιοι αφεντικά και ότι δεν παίζουν με τις αποφάσεις της κυβέρνησής τους. Έριξαν δακρυγόνα και μάλλον εισέβαλαν και σε ελληνικό έδαφος, αφού όλοι ξέρουν ότι ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός έχουν εντολές για πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Τα σύνορα είναι γενικώς ένα ξέφραγο αμπέλι από την ελληνική πλευρά και κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες για αποτροπή καταστάσεων.

Μια ματιά μπορεί να ρίξει κανείς σε σκοπιανά sites και θα καταλάβει ότι εδώ και καιρό, μας έχουν πάρει στο ψιλό, αφού αυτό εξυπηρετεί και την προπαγάνδα τους. Δεν είναι και λίγο να δείχνουν στον κόσμο ποια Μακεδονία από τις δύο, είναι πιο αποφασιστική, δημιουργώντας την εντύπωση της ανωτερότητας στο λαό τους.

Τι ειρωνεία πάντως να μας δουλεύουν αυτοί που δεν τους επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν το «όνομα» μας. Τι φιάσκο να μένουμε στην γωνία, σαν απόκληροι της Ευρώπης και να αποδεικνύονται πιο ισχυροί αυτοί που θεωρούμε  ανάξιους της  γενναίας μας παράδοσης.

Πολύ δούλεμα πέφτει γενικώς από παντού και δεν ξέρω που θα μας βγάλει…

http://www.liberal.gr/arthro/41618/forum/2016/oi-skopianoi-mas-piran-sto-psilo.html