09 Απριλίου 2016

Η προσευχή των λάθρο στο Καράτσι... - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κάθε βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά εκατοντάδες πρόσφυγες αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να προσευχηθούν, σε μία τελετή που γίνεται με απόλυτο σεβασμό και χωρίς περιττές φανφάρες (οι φανφάρες γίνονται μόνο στις ορθόδοξες εκκλησίες σύμφωνα με τον ΜΑΛ@ΚΑ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟ).Οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά τρεις φορές την ημέρα πιστά ακολουθούν ένα τελετουργικό προσευχής. Κάθε μέρα την ίδια ώρα συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο, στρώνουν στο έδαφος ένα χαλί και κάθονται στα γόνατα.


Η προσευχή τους έχει ένα ιδιαίτερο τελετουργικό και δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτες ή τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά κοντοστέκονται και παρακολουθούν με σεβασμό (ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ) αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής των προσφύγων.


Το πλέον σίγουρο είναι πως η προσευχή τους μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και μετά από τον καθημερινό Γολγοθά που βιώνουν, τους γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον πως θα βρουν κι αυτοί έναν τόπο να ζήσουν ήρεμα, πολιτισμένα (ΧΑΧΑΧΑΧΑ), ανθρώπινα, μακριά από κακουχίες και τον εφιάλτη του πολέμου (ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΣΙ...).


Κώστας Στάμου (ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ)
http://www.newsit.gr/ellada/I-proseyxi-ton-prosfygon-ston-Peiraia-FOTO-VINTEO/599401?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter