20 Απριλίου 2016

ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! Τι είπαν οι διαμαρτυρόμενοι πυροσβέστες στον Μητσοτάκη όταν τον είδαν έξω από τη Βουλή [εικόνες]


Στο συμβολικό «μπλόκο» των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος έξω από τη Βουλή έπεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό στην Ολομέλεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε από τη Βουλή πεζός, συνοδευόμενος από τους ανθρώπους της προσωπικής του ασφάλειας.
Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και τη διατήρηση του θεσμού του συμβασιούχου πυροσβέστη, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να πάρει θέση στο θέμα τους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν προέβη σε κάποια δήλωση, ούτε έδωσε υποσχέσεις. Αρκέστηκε μόνο σε ένα χαμόγελο και πέρασε απέναντι τη Βασιλίσσης Σοφίας, κατευθυνόμενος προς την οδό Ακαδημίας.

iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών στην Ομόνοια

Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα πάνε στη ΒουλήΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην Ομόνοια πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχοι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα πάνε στη Βουλή.

Οι πυροσβέστες ζητούν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων, όπως την ομογενοποίηση Προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, την απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, την ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, την διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη και Χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων και τέλος, την άμεση υπογραφή του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ από τα αρμόδια Υπουργεία.

Δείτε φωτογραφίες





Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ